Gehakt is een veelzijdig product. Je kan het in veel gerechten verwerken. En met de juiste kruiden of kruidenmixen kan...
Heb je het idee dat je altijd maar dezelfde maaltijden klaarmaakt en wil je meer experimenteren in de keuken? Dat...
Natuurlijk kan je zakjes, potjes of blikjes met kruidenmixen kopen. Maar al snel raakt je kast overvol. En dat terwijl...
Iedereen houdt van lekker eten maar niet iedereen houdt ervan om in de keuken te staan, meestal komt dat door...
Erg verwarrend allemaal die verschillende namen, zeker als je ook wel eens Engelse recepten gebruikt. Wat is bakpoeder, bakzout, baksoda...
Als de temperaturen stijgen, neemt je eetlust meestal af. Je lichaam heeft meer energie nodig om jezelf koel te houden....
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Stoomkoken of koken met stoom is een oude manier van koken die de laatste tijd weer in de belangstelling staat....
Mmm…marshmallows Marshmallows, die fluffy zachte lekkernij. Je denkt er niet zo snel aan om ze zelf te maken. Terwijl het...
In Nederland wordt veel eten weggegooid en dat is zonde. Volgens Milieucentraal.nl gooien we ieder jaar per persoon gemiddeld 34...
Of je koken nou geweldig vindt of niet, bijna iedereen geniet er wel van om gezellig te tafelen met vrienden...
Je kunt meer invriezen dan je denkt. Op die manier blijven bepaalde voedingsmiddelen langer houdbaar, gezonder en zo kun je...
Iedereen heeft wel eieren in huis. Eieren worden veel gebruikt en op allerlei manieren bereid. Rauw, gekookt, gebakken, gepocheerd. Maar...
En papillote is een kooktechniek waarbij de te gebruiken ingrediënten worden bereid in pakketjes. Dit kunnen pakketjes zijn van vetvrij...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Zeker nu het nieuwe boek Simpel van Yotam Ottolenghi uit is, kan je wel een potje za’atar gebruiken. Het is...
Gooi jij ook wekelijks de restjes uit je koelkast weg? Stop, niet doen! De gemiddelde Nederlander verspilt, volgens het Voedingscentrum,...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Vroeger werd het vooral op zon- en feestdagen ‘gedronken’. Oud Hollandse likeuren ontstonden in de...
Patat werd door voedselvoorlichters altijd zwartgemaakt als vet en slecht. Tot er ook zoiets bleek te bestaan als gezond vet...
Koken is een leuke, creatieve hobby. Kook je al jaren met veel plezier voor vrienden en familie dan komt er...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Als het je lukt om ze een beetje mals klaar te maken tenminste. Karbonades zijn...
Zoete (kaneel)broodjes bakken? Maak dan deze eens. Besprenkel ze met glazuur en je hebt een heerlijke zoete broodjes gebakken. Kaneelbroodjes...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Avocado’s zijn gezond. Daar is iedereen het wel over eens. Ze zitten vol gezonde vetten, proteïnen en vezels. Alle reden...
Gefrituurd eten is lekker en populair. Het geeft een lekker krokant laagje. Frituren is populair omdat het zo lekker is,...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...
Pannenkoeken zijn heerlijk en niet moeilijk om te maken. Het is niet veel moeilijker dan het koken van een ei. Toch...