De sterren van de hemel koken? Dat doe je met de beste tools!

Laatst bijgewerkt:

Of je koken nou geweldig vindt of niet, bijna iedereen geniet er wel van om gezellig te tafelen met vrienden of familie. Om de keukenprins(es) in jezelf naar boven te halen hoef je soms niet meer te doen dan je keuken in te richten met goed kookgerei. Oké, we geven het toe: een lekker recept is ook wel handig. Als jij eters krijgt, wil je ze natuurlijk verwennen met heerlijke gerechten. En hoe leuk is het als ze ook nog versteld staan van de presentatie? Met een aantal handige tools zorg jij voor de perfecte voorbereiding en hak je alles zo in de pan! Zodra je gasten zien en proeven wat jij bereid hebt, wil je dat ze weten dat jij je best hebt gedaan. Daarom volgen hier een aantal basisbenodigdheden voor de keuken die jouw leven in de keuken een stuk makkelijker kunnen maken!

Snijplanken

Wat je natuurlijk absoluut wilt voorkomen is dat jijzelf of jouw eters ziek worden. Daarom kun je het beste met verschillende planken werken om ingrediënten van verschillende groepen op te snijden. Zo vindt er geen kruisbesmetting plaats. Een heel handig voorbeeld hiervan is een index snijplankenset van Joseph Joseph. De naam zegt het al: hij lijkt een beetje op documenten in een archiefkast. Deze ziet er alleen een stuk vrolijker uit. Elke plank heeft namelijk een kleurtje en een label dat aangeeft of deze bedoeld is voor vlees, vis, groenten of kruiden. Een perfecte manier om zonder nadenken toch  hygiënisch te werken in je keuken!

Messen

Iedereen kent het wel: je wilt iets in mooie plakjes snijden, maar je hebt geen geschikt mes. Voor julienne gesneden wortel heb je een ander lemmet nodig dan voor mooie plakjes stokbrood. Dit probleem los je handig op door jezelf te trakteren op een fijne messenset. Zo heb je in altijd een geschikt brood-, vlees-, koks- en fruitmes bij de hand en kan het niet meer misgaan. Vergeet niet een aanzetstaal of messenslijper om je set compleet te maken, want niets is vervelender dan botte messen. Tijdens het uitkiezen van je messenset, mag je best een beetje kieskeurig zijn. Als je voor een hoge kwaliteit staal gaat, zal je namelijk zien dat je er veel langer van kunt genieten. Of je nou al een ware keukenprins(es) bent of niet, met een professionele messenset tover jij de mooist gesneden heerlijkheden uit de pan!

Pannen

Maar om heerlijke gerechten uit de pan te toveren heb je uiteraard wel een pan nodig. Eén van de meest iconische pannenmerken is Le Creuset. Al sinds 1925 vervaardigen zij braad- en stoofpannen van de meest hoogwaardige kwaliteit. Deze pannen zijn daarnaast ook een échte eyecatcher op je tafel gezien de mooie kleuren waarin ze te verkrijgen zijn. Hieronder zie je één van de meest voorkomende kleuren Le Creuset pan.

Servies

Een heerlijk gerecht presenteer je natuurlijk op mooi servies. Maar welk servies kies je, er zijn immers zoveel merken om uit te kiezen. Als wij één merk zouden mogen aanraden, dan zou dat Alessi zijn. Dit merk biedt vele elegante servieslijnen waarmee je een overheerlijk gerecht op een prachtig presenteerblaadje serveert. Zo kunnen jij en je vrienden of familie optimaal in stijl genieten.

Afwas

Nadat jij je kookkunsten aan je vrienden of familie hebt getoond, is het tijd voor een iets minder gezellig klusje. De afwas… Heb je geen vaatwasser en zakt de moed je al in de schoenen als je een blik in de keuken werpt? Geen nood, want met de afwashulpjes van Joseph Joseph wordt dit karwei bijna een feestje! Zorg allereerst voor goed heet water. Dat ontvet namelijk beter. Het afwasmiddel doe je vervolgens gewoon ín je afwasborstel! Zo wordt echt ieder bord, mes, plankje of wat dan ook blinkend schoon. Met een afdruiprek dat ervoor zorgt dat het water direct weer in de gootsteen loopt, hoef je je geen zorgen te maken over een waterballet in de keuken, ook als je niet direct wilt afdrogen. Handige jongens, die Josephs!