De 5 meest belangrijke basisbenodigdheden voor je keuken

Als je ze nog niet hebt, voorzie dan je keuken van deze essentiële basisbenodigdheden. In een overvloed aan beschikbare keukengereedschappen en apparaten in de wereld, is het echt mogelijk om de lijst te beperken tot slechts 5 essentiële items? Keukens komen in verschillende vormen, maten en ontwerpen – sommige hebben de luxe van ruimte, terwijl andere beschreven kunnen worden als geavanceerde schoenendozen. Maar ja, er zijn bepaalde items die elke keuken niet kan missen – items die als eerste op de lijst moeten staan bij het inrichten van een gloednieuwe keuken. Hieronder een lijst met gereedschappen en apparaten die de investering waard zijn. Koken is immers gemakkelijker en sneller met de juiste apparatuur.

Een roestvrij stalen werkbank

Ten eerste wil je natuurlijk hygiënisch te werk gaan, en geen enorm gedoe hebben om je werkplek weer schoon te maken als je klaar bent met koken. Daarom is een werkbank RVS echt onmisbaar. Roestvrij staal is ook zo sterk tegen corrosie dat je je geen zorgen hoeft te maken over schade door morsen, stoom, voedselresten en de rommel die ontstaat bij koken.

Messenset

Als je je zuurverdiende geld aan één ding in de keuken gaat besteden, maak er dan een kleine set van kwaliteitsmessen van. Je hebt niet veel meer nodig dan 3. Het is beter om een kleine set van kwalitatief goede snijgereedschappen te hebben dan een enorme set waardeloze. Elke basiskeuken moet uitgerust zijn met een groot koksmes om vlees en groenten te snijden, een kleiner mes voor fijn snijden en insnijden, en een stevig mes met kartelrand voor het snijden van brood en andere gebakken producten.

Snijplanken

De reden om een goede snijplank te hebben is eenvoudig – het beschermt zowel de messen als je aanrechtblad. Maar er zijn nog meer voordelen! Snijplanken helpen bij hygiëne bij het bereiden van voedsel en vereenvoudigen effectief het schoonmaakproces. Door 2 snijplanken van plastic of hout te kopen, vermijd je ook het risico van kruisbesmetting. Gebruik gewoon één snijplank voor vlees en de andere voor alles.

Grote kookpot

Je kunt veel doen met een set kleinere potten, maar niets is zo veelzijdig als een kwalitatief goede grote kookpot. Het is een dynamisch gereedschap als het gaat om het bereiden van stoofschotels, soepen, aardappelen en pasta’s, en het vormt de basis van menig stevige maaltijd. Als je één pot van kwaliteit koopt, zal deze letterlijk een leven lang meegaan.

Anti-aanbakpan

Laten we eerlijk zijn, pannen zijn vaak de meest frustrerende keukengereedschappen. Lage kwaliteit staat bijna altijd gelijk aan ellende. Zoals de meeste thuiskoks zullen weten, gaat er niets boven een echt goede anti-aanbakpan. Zoek er een met een stevig handvat en een dikke bodem. Geef echter niet te veel geld uit, dat is helemaal niet nodig. Als het stevig genoeg is om comfortabel op je fornuis te staan, is het goed genoeg. Veel plezier met koken!