Deze 4 pannen mogen niet ontbreken in jouw keuken?

Pannen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Door dit grote aanbod weet jij mogelijk niet meer welke pannen je wel en niet nodig hebt in jouw keuken. Ben je al lange tijd op zoek naar de juiste pannen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jouw in deze tekst namelijk welke 4 pannen niet mogen ontbreken in jouw keuken.

1. Kookpan

kookpan

Sta jij dagelijks in de keuken om het avondeten klaar te maken? Dan is de kans groot dat je regelmatig aardappels, groente of pasta maakt. Dit moet jij eerst koken alvorens je het kunt eten. Om aardappels, groenten, pasta’s en andere etenswaren aan de kook te brengen, gebruik je kookpannen. Voordat je zo’n pan op de plaat zet, vul je deze eerst met water. Als het water warm genoeg is, gaat het koken. Kookpanen zijn er in verschillende maten. Wij raden je aan deze pannen in verschillende groottes te kopen, zodat je altijd de juiste pan hebt om eten aan de kook te brengen.

Naast een gewone kookpan kun je overigens ook een snelkookpan gebruiken in jouw keuken. Met zo’n pan kook je razendsnel op hoge temperaturen. Hierdoor duurt het bereiden van eten minder lang dan bij standaard kookpannen. Deze pan is met name ideaal voor stomen, braden, smoren en ontdooien.

2. Koekenpan

koekenpan

Aardappelen, pasta’s en groenten moet je koken alvorens je ze kunt eten. We kennen ook producten die je moet bakken of braden. Denk hierbij aan vlees, aardappelschijfjes, eieren of pannenkoeken. Kookpannen zijn (meestal) niet geschikt voor bakken en braden. Hetgeen jij in de pan gooit, brandt dan binnen de kortste keren aan. Hier hoef je bij koekenpannen niet bang voor te zijn. Deze pannen hebben namelijk een antiaanbaklaag. Daarom mag een koekenpan ook zeker niet ontbreken in jouw keuken. Net als bij kookpannen geldt ook voor koekenpannen dat ze in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Koop deze pannen bij voorkeur in verschillende groottes. Op deze manier weet je zeker dat hetgeen jij wilt bakken of braden altijd in de pan past.

3. Braadpan

braadpan

Je kunt vlees bereiden in koekenpannen, maar dit zorgt niet altijd voor het gewenste resultaat. In een koekenpan wordt vlees namelijk snel droog. Wil je dit voorkomen? Dan biedt een braadpan uitkomst. In deze pan schroei je vlees, wild of gevogelte allereerst dicht alvorens je het laat sudderen. Grote voordeel van het bereiden van vlees in deze pan is dat het niet uitdroogt. Daarbij komt dat de smaak ook beter behouden blijft dan bij bereiding in een koekenpan. Gebruik jij een braadpan? Doe de deksel dan altijd op de pan wanneer je er vlees in braadt.

4. Steelpan

Steelpan

Last but not least de steelpan. Ook deze pan mag niet ontbreken in jouw keuken. Qua uitstraling verschilt deze pan behoorlijk van een kookpan. Zo heeft een steelpan geen twee handvatten, maar slechts één steel om hem aan vast te pakken. Daarnaast zijn steelpannen aanzienlijk kleiner. Deze pan is onder meer handig om kleine maaltijden voor één of twee personen in te verwarmen. Hierdoor hoef jij geen grote kookpan te gebruiken en dat scheelt flink wat ruimte in de vaatwasser. Steelpannen zijn daarnaast ideaal voor het bereiden van jus of sausjes.