koffiebekr

4 Redenen waarom je je eigen herbruikbare koffie-to-go beker wilt

Laatst bijgewerkt:

Koffie is populair, en de kans is groot dat jij ook een van die Nederlanders bent die deze warme zwarte drank graag drinkt. Niet alleen is een kopje koffie vaak een momentje van ontspanning, maar het kan je ook helpen om wakker te worden of je concentratie en productiviteit een boost te geven. Ben jij inderdaad ook zo’n liefhebber van koffie? Dan zijn hier vier redenen waarom jij je eigen herbruikbare koffie-to-go beker wilt.

Je reist veel met het openbaar vervoer

Koffie-to-go suggereert niet voor niets dat het om koffie gaat die je onderweg drinkt, dat is namelijk exact wat het is. En waar wordt dat het meest geconsumeerd? In het openbaar vervoer! Veel mensen gaan dagelijks met het openbaar vervoer naar hun werk en grijpen dat moment aan om even te genieten van wat koffie en daardoor nog een beetje extra wakker te worden. Ben jij ook zo iemand? Dan behoor jij tot de doelgroep van herbruikbare koffie-to-go bekers. Omdat die doelgroep vrij groot is, zit hier ook een interessante marketingmogelijkheid voor ondernemers in: zij kunnen dit soort koffiebekers bedrukken met hun logo en weggeven als relatiegeschenk. Of je maakt gewoon één mooie voor jezelf!

Duurzamer alternatief

Als je onderweg koffie haalt bij een uitgiftepunt, krijg je daar een wegwerpbeker mee. Dat is natuurlijk wel handig, maar niet duurzaam. Al die bekers die uitgegeven worden, belanden namelijk in het afval en verworden in het slechtste geval zelfs tot zwerfafval. Zeker in deze tijd waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat, is dat eigenlijk niet iets waar je aan zou moeten willen meewerken. Een herbruikbare koffie-to-go beker is dan een duurzamer alternatief voor die wegwerpbekers.

Stevigere beker

Naast het feit dat wegwerpbekers niet bijzonder duurzaam zijn omdat ze na één keer gebruiken al in het afval verdwijnen, zijn ze vaak ook niet erg prettig in gebruik. Ze zijn vaak wat slapjes en moeilijk om vast te houden als er hete koffie in zit. Een herbruikbare koffie-to-go beker moet wel stevig zijn om daadwerkelijk herbruikbaar te zijn. Dat zorgt er dan ook meteen voor dat hij comfortabeler in gebruik. Met andere woorden: fijner onderweg koffie drinken!

Je eigen koffie-to-go beker

SUP-regeling

Dat wegwerpbekers niet duurzaam zijn, is iets wat ook op Europees niveau welbekend is. Daarom is men hard aan het werk om ze uit te faseren. Dat maakt onderdeel uit van de Single Use Plastics-regeling (SUP). Vanaf 2024 mogen alleen grotendeels recyclede bekers meegegeven worden en moet je als klant gaan bijbetalen voor je wegwerpbeker. Mede om die reden staan uitgiftepunten van koffie ook steeds meer open voor het meenemen van je eigen beker die zij dan vervolgens vullen voor je.

Nu kun je dus twee dingen doen: je kunt wachten tot je zo’n fijne herbruikbare koffie-to-go beker ergens als relatiegeschenk of promotieartikel krijgt, of je kunt er zelf een gaan kopen. Met bovenstaande redenen in het achterhoofd is ook dat tweede eigenlijk gewoon heel redelijk. Kies daarom voor een duurzame, stevige koffie-to-beker in plaats van bij te betalen voor een wegwerpbeker als je graag onderweg koffie drinkt!