Gefrituurd eten is lekker en populair. Het geeft een lekker krokant laagje. Frituren is populair omdat het zo lekker is,...
Gehakt is een veelzijdig product. Je kan het in veel gerechten verwerken. En met de juiste kruiden of kruidenmixen kan...
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Vroeger werd het vooral op zon- en feestdagen ‘gedronken’. Oud Hollandse likeuren ontstonden in de...
Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Het is heel eenvoudig om zelf tahin of sesampasta te maken. Tahin of tahini (je spreekt de ‘h’ als ‘g’...
In het sous vide apparaat kan je ook groenten klaarmaken en dat heeft een aantal voordelen. Zo worden de groenten...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Stoomkoken of koken met stoom is een oude manier van koken die de laatste tijd weer in de belangstelling staat....
Denk aan herfstgerechten, en stoofvlees hoort daar zeker bij. Hoewel de bereidingstijd lang is, kost het niet veel tijd om...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Hummus is een lekker smeersel of dip op basis van kikkererwten. Het is eenvoudig om te maken. Je hoeft niets...
Avocado’s zijn gezond. Daar is iedereen het wel over eens. Ze zitten vol gezonde vetten, proteïnen en vezels. Alle reden...
Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen....
Rendang vlees is een gerecht dat lekker lang moet sudderen. Ideaal om in een slowcooker te maken. Het beste resultaat...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
Gooi jij ook wekelijks de restjes uit je koelkast weg? Stop, niet doen! De gemiddelde Nederlander verspilt, volgens het Voedingscentrum,...
Frituren is het bereiden van voedsel in kokend vet. Frituren is helaas een vrij vette aangelegenheid en staat daardoor helaas...
En ik altijd maar denken dat jam maken een heel gedoe is. Potten steriliseren, fruit schoonmaken, wassen snijden, koken en...
Wie weet hoe het hoort? Natuurlijk hoef je het bij informele etentjes allemaal niet zo nauw te nemen. Maar je...
Een recept om kip cordon bleu sous vide te bereiden. Dit recept komt uit het boekje dat bij het Espressions...
Mmm…marshmallows Marshmallows, die fluffy zachte lekkernij. Je denkt er niet zo snel aan om ze zelf te maken. Terwijl het...
Buiten is het koud en binnen staat een pan te pruttelen die je huis vult met heerlijke geuren. De geur...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Patat werd door voedselvoorlichters altijd zwartgemaakt als vet en slecht. Tot er ook zoiets bleek te bestaan als gezond vet...
De slowcooker 5,5L Duo Sous Vide Espressions EP4000 combineert twee functies in één apparaat: sous vide koken en een slow...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...