Heb je het idee dat je altijd maar dezelfde maaltijden klaarmaakt en wil je meer experimenteren in de keuken? Dat...
Zoete (kaneel)broodjes bakken? Maak dan deze eens. Besprenkel ze met glazuur en je hebt een heerlijke zoete broodjes gebakken. Kaneelbroodjes...
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Vroeger werd het vooral op zon- en feestdagen ‘gedronken’. Oud Hollandse likeuren ontstonden in de...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Pannenkoeken zijn heerlijk en niet moeilijk om te maken. Het is niet veel moeilijker dan het koken van een ei. Toch...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Natuurlijk kan je zakjes, potjes of blikjes met kruidenmixen kopen. Maar al snel raakt je kast overvol. En dat terwijl...
Stoomkoken of koken met stoom is een oude manier van koken die de laatste tijd weer in de belangstelling staat....
Mmm…marshmallows Marshmallows, die fluffy zachte lekkernij. Je denkt er niet zo snel aan om ze zelf te maken. Terwijl het...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...
Voor het maken van babi ketjap kan je allerlei soorten varkensvlees kiezen. Varkenshaas of frikandeau zijn wat malsere vleessoorten die...
Wie weet hoe het hoort? Natuurlijk hoef je het bij informele etentjes allemaal niet zo nauw te nemen. Maar je...
Zeker nu het nieuwe boek Simpel van Yotam Ottolenghi uit is, kan je wel een potje za’atar gebruiken. Het is...
Erg verwarrend allemaal die verschillende namen, zeker als je ook wel eens Engelse recepten gebruikt. Wat is bakpoeder, bakzout, baksoda...
Koken is een leuke, creatieve hobby. Kook je al jaren met veel plezier voor vrienden en familie dan komt er...
Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Dit is echt supermakkelijk en snel om te maken en je hebt er weinig voor nodig. Lekkere snack voor bij...
Hummus is een lekker smeersel of dip op basis van kikkererwten. Het is eenvoudig om te maken. Je hoeft niets...
Patat werd door voedselvoorlichters altijd zwartgemaakt als vet en slecht. Tot er ook zoiets bleek te bestaan als gezond vet...
Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen....
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Gehakt is een veelzijdig product. Je kan het in veel gerechten verwerken. En met de juiste kruiden of kruidenmixen kan...
Iedereen houdt van lekker eten maar niet iedereen houdt ervan om in de keuken te staan, meestal komt dat door...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Handig en lekker dit recept om zelf gyroskruiden te maken. Gyroskruiden zijn lekker om kip, varkensvlees en lamsvlees te kruiden. Maar...
In Nederland wordt veel eten weggegooid en dat is zonde. Volgens Milieucentraal.nl gooien we ieder jaar per persoon gemiddeld 34...
Je kunt meer invriezen dan je denkt. Op die manier blijven bepaalde voedingsmiddelen langer houdbaar, gezonder en zo kun je...
De slowcooker 5,5L Duo Sous Vide Espressions EP4000 combineert twee functies in één apparaat: sous vide koken en een slow...