Koken is een leuke, creatieve hobby. Kook je al jaren met veel plezier voor vrienden en familie dan komt er...
Amandelspijs bestaat voornamelijk uit gemalen amandelen en suiker. Je kunt het onder andere gebruiken voor het vullen van een banketstaaf,...
Mmm…marshmallows Marshmallows, die fluffy zachte lekkernij. Je denkt er niet zo snel aan om ze zelf te maken. Terwijl het...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Natuurlijk kan je zakjes, potjes of blikjes met kruidenmixen kopen. Maar al snel raakt je kast overvol. En dat terwijl...
Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen....
Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Als de temperaturen stijgen, neemt je eetlust meestal af. Je lichaam heeft meer energie nodig om jezelf koel te houden....
Lekker op een koude avond: zelfgemaakte chocolademelk. Chocolademelk kan je op verschillende manieren maken. Dit is de manier om het...
Gehakt is een veelzijdig product. Je kan het in veel gerechten verwerken. En met de juiste kruiden of kruidenmixen kan...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Wie weet hoe het hoort? Natuurlijk hoef je het bij informele etentjes allemaal niet zo nauw te nemen. Maar je...
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Vroeger werd het vooral op zon- en feestdagen ‘gedronken’. Oud Hollandse likeuren ontstonden in de...
De slowcooker 5,5L Duo Sous Vide Espressions EP4000 combineert twee functies in één apparaat: sous vide koken en een slow...
Heb je het idee dat je altijd maar dezelfde maaltijden klaarmaakt en wil je meer experimenteren in de keuken? Dat...
Hummus is een lekker smeersel of dip op basis van kikkererwten. Het is eenvoudig om te maken. Je hoeft niets...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
In Nederland wordt veel eten weggegooid en dat is zonde. Volgens Milieucentraal.nl gooien we ieder jaar per persoon gemiddeld 34...
Iedereen houdt van lekker eten maar niet iedereen houdt ervan om in de keuken te staan, meestal komt dat door...
Denk aan herfstgerechten, en stoofvlees hoort daar zeker bij. Hoewel de bereidingstijd lang is, kost het niet veel tijd om...
Pannenkoeken zijn heerlijk en niet moeilijk om te maken. Het is niet veel moeilijker dan het koken van een ei. Toch...
Er zijn zo van die klusjes die je altijd op de zelfde manier uitvoert, zonder te denken of het ook...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Het is heel eenvoudig om zelf tahin of sesampasta te maken. Tahin of tahini (je spreekt de ‘h’ als ‘g’...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Maar vaak niet als ik ze klaarmaak. Het lukt me niet om er een mals...
Patat werd door voedselvoorlichters altijd zwartgemaakt als vet en slecht. Tot er ook zoiets bleek te bestaan als gezond vet...
Aïoli is een knoflook-olie saus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zee gebied,...
En ik altijd maar denken dat jam maken een heel gedoe is. Potten steriliseren, fruit schoonmaken, wassen snijden, koken en...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...






























