De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Mmm…marshmallows Marshmallows, die fluffy zachte lekkernij. Je denkt er niet zo snel aan om ze zelf te maken. Terwijl het...
Stoomkoken of koken met stoom is een oude manier van koken die de laatste tijd weer in de belangstelling staat....
Een recept om kip cordon bleu sous vide te bereiden. Dit recept komt uit het boekje dat bij het Espressions...
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Vroeger werd het vooral op zon- en feestdagen ‘gedronken’. Oud Hollandse likeuren ontstonden in de...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Of je koken nou geweldig vindt of niet, bijna iedereen geniet er wel van om gezellig te tafelen met vrienden...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Maar vaak niet als ik ze klaarmaak. Het lukt me niet om er een mals...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...
Pannenkoeken zijn heerlijk en niet moeilijk om te maken. Het is niet veel moeilijker dan het koken van een ei. Toch...
Gehakt is een veelzijdig product. Je kan het in veel gerechten verwerken. En met de juiste kruiden of kruidenmixen kan...
Avocado’s zijn gezond. Daar is iedereen het wel over eens. Ze zitten vol gezonde vetten, proteïnen en vezels. Alle reden...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Als het je lukt om ze een beetje mals klaar te maken tenminste. Karbonades zijn...
Iedereen heeft wel eieren in huis. Eieren worden veel gebruikt en op allerlei manieren bereid. Rauw, gekookt, gebakken, gepocheerd. Maar...
In Nederland wordt veel eten weggegooid en dat is zonde. Volgens Milieucentraal.nl gooien we ieder jaar per persoon gemiddeld 34...
Voor het maken van babi ketjap kan je allerlei soorten varkensvlees kiezen. Varkenshaas of frikandeau zijn wat malsere vleessoorten die...
Zelf rode kool maken is even werk, maar zeker de moeite waard. Rode kool is echt een herfst- en wintergerecht....
Zoete (kaneel)broodjes bakken? Maak dan deze eens. Besprenkel ze met glazuur en je hebt een heerlijke zoete broodjes gebakken. Kaneelbroodjes...
Lekker op een koude avond: zelfgemaakte chocolademelk. Chocolademelk kan je op verschillende manieren maken. Dit is de manier om het...
Shoarmakruiden kan je in een potje kopen, maar waarschijnlijk heb je alle kruiden wel in huis om het zelf te...
Patat werd door voedselvoorlichters altijd zwartgemaakt als vet en slecht. Tot er ook zoiets bleek te bestaan als gezond vet...
Lekker buitenlands recept? Vul de maten hieronder in om ze om te rekenen. Vul een half in als 0.5 Vul...
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
De slowcooker 5,5L Duo Sous Vide Espressions EP4000 combineert twee functies in één apparaat: sous vide koken en een slow...
Het is heel eenvoudig om zelf tahin of sesampasta te maken. Tahin of tahini (je spreekt de ‘h’ als ‘g’...
Je kunt meer invriezen dan je denkt. Op die manier blijven bepaalde voedingsmiddelen langer houdbaar, gezonder en zo kun je...