Karbonades kunnen heel lekker zijn. Maar vaak niet als ik ze klaarmaak. Het lukt me niet om er een mals...
In het sous vide apparaat kan je ook groenten klaarmaken en dat heeft een aantal voordelen. Zo worden de groenten...
Gehakt is een veelzijdig product. Je kan het in veel gerechten verwerken. En met de juiste kruiden of kruidenmixen kan...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
Buiten is het koud en binnen staat een pan te pruttelen die je huis vult met heerlijke geuren. De geur...
Rendang vlees is een gerecht dat lekker lang moet sudderen. Ideaal om in een slowcooker te maken. Het beste resultaat...
Lekker op een koude avond: zelfgemaakte chocolademelk. Chocolademelk kan je op verschillende manieren maken. Dit is de manier om het...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Zeker nu het nieuwe boek Simpel van Yotam Ottolenghi uit is, kan je wel een potje za’atar gebruiken. Het is...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
Erg verwarrend allemaal die verschillende namen, zeker als je ook wel eens Engelse recepten gebruikt. Wat is bakpoeder, bakzout, baksoda...
Handig en lekker dit recept om zelf gyroskruiden te maken. Gyroskruiden zijn lekker om kip, varkensvlees en lamsvlees te kruiden. Maar...
En ik altijd maar denken dat jam maken een heel gedoe is. Potten steriliseren, fruit schoonmaken, wassen snijden, koken en...
Iedereen heeft wel eieren in huis. Eieren worden veel gebruikt en op allerlei manieren bereid. Rauw, gekookt, gebakken, gepocheerd. Maar...
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Vroeger werd het vooral op zon- en feestdagen ‘gedronken’. Oud Hollandse likeuren ontstonden in de...
Het is heel eenvoudig om zelf tahin of sesampasta te maken. Tahin of tahini (je spreekt de ‘h’ als ‘g’...
Stoomkoken of koken met stoom is een oude manier van koken die de laatste tijd weer in de belangstelling staat....
Patat werd door voedselvoorlichters altijd zwartgemaakt als vet en slecht. Tot er ook zoiets bleek te bestaan als gezond vet...
In Nederland wordt veel eten weggegooid en dat is zonde. Volgens Milieucentraal.nl gooien we ieder jaar per persoon gemiddeld 34...
Lekker buitenlands recept? Vul de maten hieronder in om ze om te rekenen. Vul een half in als 0.5 Vul...
Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Natuurlijk kan je zakjes, potjes of blikjes met kruidenmixen kopen. Maar al snel raakt je kast overvol. En dat terwijl...
Koken is een leuke, creatieve hobby. Kook je al jaren met veel plezier voor vrienden en familie dan komt er...
Zoete (kaneel)broodjes bakken? Maak dan deze eens. Besprenkel ze met glazuur en je hebt een heerlijke zoete broodjes gebakken. Kaneelbroodjes...
Geen content meer