Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
IJsmachines zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Thuis ijs maken met de ijsmachine kan je op verschillende manieren doen....
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
Wil je een dagje makkelijk maar toch lekker eten? Maak dan deze pasta pesto kip salade een keer. Pasta pesto...
Honing is een natuurproduct en kan niet gemaakt worden zonder tussenkomst van de bij. De bij verzamelt nectar uit bloeiende...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Als je overgevoelig bent voor gluten, kan je behoorlijk beperkt worden in wat je wel en niet kan eten. Gelukkig...
Een clafoutis is een licht gebak dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt, maar je kunt het ook een bosvruchten clafoutis...
Op de zo’n beetje de heetste dag van het jaar kwam de Magimix ijsmachine binnen om uit te proberen. Perfecte...
Een supersnel en makkelijk te maken ijs van mango en Griekse yoghurt. Een makkelijk toetje dat ik vaker maak is...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Amerikanen zijn er gek op: maple syrup ofwel ahornsiroop. Misschien wel het mooiste ingrediƫnt uit Canada. Ahornsap heeft een belangrijke...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Engelse en...
Brood en vooral stokbrood wordt heel snel oud. Heb je brood over, gooi het dan niet meteen weg. Je kunt...
Mayonaise is een populaire witgele en lichtzure saus die koud gegeten wordt, gemaakt van eierdooiers en olie, op smaak gebracht...
Meng de Creoolse en Hindoestaanse keuken met een snufje Chinees en Afrikaans, garneer het geheel met een toefje Javaans en...
Een eenvoudig pastagerecht waar je ook veel kinderen een plezier mee doet. En waarbij ze ongemerkt flink wat groenten binnenkrijgen....
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Bij linzen had ik altijd een melige, papperige associatie tot ik exemplaren met een bite proefde in restaurants. Een linzentorentje...
Restverwerking is in Italiƫ al van meet af aan een must. In de tijd dat de beroemde keuken tot volle...
Risotto heeft de reputatie dat het zo lastig te maken is, een mythe! Het heeft alleen maar wat liefde en...
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...
Roomspaghetti met room, kaas en eieren is een favoriet recept van velen. Gezond is het natuurlijk niet. En dat terwijl...
De salade verschijnt steeds meer in de hoofdrol. Niet meer zo groen als vroeger, maar met mooie kleuren en bijzondere...
Of ze nu koel en romig, schroeiendheet of fris en fruitig zijn, salsaās, relishes en dipsauzen zijn eenvoudig te maken,...
Met sandwiches kan je eindeloos variƫren. Zowel met het brood als met het beleg. Sandwiches zijn ideaal om mee te...
Sauzen maken de maaltijd af en toveren eenvoudige gerechten om tot een godenmaal. De Fransen kunnen niet zonder hollandaise- en...
Soep is het nieuwe sap, las ik laatst. En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Soep is eigenlijk...