Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek “Op zoek naar de perfectie”...
Dit is een recept voor speltbrood met zaden en pitten voor in de broodbakmachine. Bij AH verkopen ze abdij speltmeel....
Lekker eten hoort er natuurlijk bij als je op vakantie gaat. Spanjaarden houden van lekker lang tafelen met veel verschillende...
‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Wie kent niet de karretjes met geroosterde tamme kastanjes van een bezoek aan Parijs? Op hoeken van straten en pleinen...
Koud weer vraagt om erwtensoep. Daarom drie recepten om het zelf te maken. Erwtensoep, je houdt ervan of je haat...
In een eetcafé, brasserie of espressobar is het een klassieker op de kaart: een tosti. Croque monsieur genoemd door de...
Hartstikke leuk paaseieren verven, paastakken versieren en andere leuke paasversieringen. Alleen het moet niet te ingewikkeld zijn. Het is bijna...
Zelf ijs maken kost tijd en moeite. Veel makkelijker is het om je favoriete ingrediënten toe te voegen aan kant-en-klaar...
De herfst is natuurlijk het perfecte seizoen om jezelf te verwennen met warme en gezonde soepjes. Het weer koelt af,...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Oorzaken waarom je cake soms niet goed rijst of halverwege inzakt. Een cake bakken is een leuk werkje met een...
Wentel ’t eventjes – als je het snel zegt kom je uit op de naam wentelteefjes. Gewonnen brood, omgekeerd brood...
Pannenkoeken zijn snel en gemakkelijk te maken en uitgesproken veelzijdig. Warm of koud, als kleine snack of als een alles-in-één-maaltijd....
Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën....
Rollen, vouwen, stapelen en vullen maar. De eerste wrap waar je waarschijnlijk aan denkt is de Mexicaanse tortilla. Maar in...
Door ijs van yoghurt te maken krijg je licht, fris ijs met minder calorieën dan b.v. roomijs. Je kunt alle...
Of het nou op een stokje zit, in een bekertje wordt geschept of in een hoorntje wordt gedraaid, ijs hapt...
IJs en koffie is een prima combinatie. Er zijn allerlei variaties mogelijk: met een scheutje drank, wat kruiden of een...
Wat is er lekkerder dan zelfgebakken koekjes? Bovendien kun je de ingrediënten zo kiezen dat het helemaal jouw smaak is....
Speculaasjes of dikke speculaasbrokken zijn lekker kruidige koekjes voor koude, winterse dagen. Gekocht zijn ze lekker, zelf gebakken nog veel...
Wraps of tortilla’s kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Je kunt dan zelf...
Kijk even hoe makkelijk je mug cakes bakt je in een kopje in één minuut in de magnetron. Leuk en...
Gesmolten zuurtjes, gefrituurde marsjes, granita van drop en Maltesers op de taart. Het boekje “Zoet… recepten met snoep” brengt in...
Salades zijn heerlijk voor de zomer. Hieronder een paar recepten voor salades die je als maaltijdsalade kunt gebruiken, en andere...
No More Content