Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk...
Honing is een natuurproduct en kan niet gemaakt worden zonder tussenkomst van de bij. De bij verzamelt nectar uit bloeiende...
Risotto heeft de reputatie dat het zo lastig te maken is, een mythe! Het heeft alleen maar wat liefde en...
Bij linzen had ik altijd een melige, papperige associatie tot ik exemplaren met een bite proefde in restaurants. Een linzentorentje...
Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën....
Roomspaghetti met room, kaas en eieren is een favoriet recept van velen. Gezond is het natuurlijk niet. En dat terwijl...
Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen. Heel...
1. Ingrediënten Er zijn wel een aantal standaard ingrediënten die in veel Mexicaanse gerechten terugkomen, zoals: tomaat, paprika, avocado, chilipepers,...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Zuidoost Azië is een regio die bekend staat om zijn diverse landen, waaronder Brunei, Filippijnen, Cambodja, Indonesië, Maleisië, Laos, Myanmar,...
Brood kan je zelf makkelijk bakken. Een broodbakmachine neemt je het werk uit handen. Er zijn heel veel lekkere broodbakmachine...
Deze crumble is een super gemakkelijk recept waar nog geen mixer aan te pas komt. Het recept is afkomstig uit...
In juni en juli is het echt aardbeientijd. Aardbeien zijn gezond en lekker, dus eet ze los of maak er...
Speculaasjes of dikke speculaasbrokken zijn lekker kruidige koekjes voor koude, winterse dagen. Gekocht zijn ze lekker, zelf gebakken nog veel...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
De salade verschijnt steeds meer in de hoofdrol. Niet meer zo groen als vroeger, maar met mooie kleuren en bijzondere...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Restverwerking is in Italië al van meet af aan een must. In de tijd dat de beroemde keuken tot volle...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek “Op zoek naar de perfectie”...
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal....
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Hollandse tomatensoep met balletjesVerschroeide tomatensoepTomatensoep van pizzasaus In verse tomatensoep gaan gaan in ieder geval véél tomaten, minstens een kilo....
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
Baklava is een zoete lekkernij die vooral veel geserveerd wordt op de Balkan en in het Midden-Oosten. Men denkt dat...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Azijn is een onmisbare smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Maar wat is het...
Een eenvoudig pastagerecht waar je ook veel kinderen een plezier mee doet. En waarbij ze ongemerkt flink wat groenten binnenkrijgen....