Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek “Op zoek naar de perfectie”...
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Wat zijn...
Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle...
Brood en vooral stokbrood wordt heel snel oud. Heb je brood over, gooi het dan niet meteen weg. Je kunt...
Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen. Heel...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Al langer was ik van plan om zelf banketbakkersroom te maken. Het idee is om gebaksvormpjes te vullen met banketbakkersroom...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Soepballetjes voor in de groentesoep, tomatensoep of een andere soep, maak je net als gewone gehaktballen van rundergehakt of half-om-half...
Inhoud Zweedse gehaktballen met roomsaus Italiaanse gehaktballen met tomatensaus Luikse gehaktballen met zoete saus Chinese gehaktballen met ketjapsaus Turkse gehaktballen...
In een eetcafé, brasserie of espressobar is het een klassieker op de kaart: een tosti. Croque monsieur genoemd door de...
Meng de Creoolse en Hindoestaanse keuken met een snufje Chinees en Afrikaans, garneer het geheel met een toefje Javaans en...
Hartstikke leuk paaseieren verven, paastakken versieren en andere leuke paasversieringen. Alleen het moet niet te ingewikkeld zijn. Het is bijna...
Een clafoutis is een licht gebak dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt, maar je kunt het ook met andere soorten...
Lekker eten hoort er natuurlijk bij als je op vakantie gaat. Spanjaarden houden van lekker lang tafelen met veel verschillende...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Salades zijn heerlijk voor de zomer. Hieronder een paar recepten voor salades die je als maaltijdsalade kunt gebruiken, en andere...
1. Ingrediënten Er zijn wel een aantal standaard ingrediënten die in veel Mexicaanse gerechten terugkomen, zoals: tomaat, paprika, avocado, chilipepers,...
Restverwerking is in Italië al van meet af aan een must. In de tijd dat de beroemde keuken tot volle...
Kippensoep is een lichte soep met op basis van kippenbouillon met kippenvlees en groenten waarmee je goed kan combineren. Door...
Zelf bouillon maken is lekker en gezond, maar kost wel wat tijd. Je kunt daarom ook wat meer maken en...
Amandelspijs kun je onder andere gebruiken voor een banketstaaf, gevulde speculaas, kersttol en nog veel meer. En, het is heel...
Pannenkoeken zijn snel en gemakkelijk te maken en uitgesproken veelzijdig. Warm of koud, als kleine snack of als een alles-in-één-maaltijd....
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Hollandse tomatensoep met balletjesVerschroeide tomatensoepTomatensoep van pizzasaus In verse tomatensoep gaan gaan in ieder geval véél tomaten, minstens een kilo....
Risotto heeft de reputatie dat het zo lastig te maken is, een mythe! Het heeft alleen maar wat liefde en...
Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten in de (marmeren)...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Vier recepten met...