De lekkerste tomatensoep maak je van geroosterde tomaten en zoete paprika. De groenten krijgen een nog betere smaak als je...
Mayonaise is een populaire witgele en lichtzure saus die koud gegeten wordt, gemaakt van eierdooiers en olie, op smaak gebracht...
Als je overgevoelig bent voor gluten, kan je behoorlijk beperkt worden in wat je wel en niet kan eten. Gelukkig...
Hartstikke leuk paaseieren verven, paastakken versieren en andere leuke paasversieringen. Alleen het moet niet te ingewikkeld zijn. Het is bijna...
Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle...
IJs en koffie is een prima combinatie. Er zijn allerlei variaties mogelijk: met een scheutje drank, wat kruiden of een...
Wraps of tortilla’s kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Je kunt dan zelf...
De salade verschijnt steeds meer in de hoofdrol. Niet meer zo groen als vroeger, maar met mooie kleuren en bijzondere...
Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen. Heel...
IJsmachines zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Je kunt twee typen ijsmachines onderscheiden: Volautomatische of zelfvriezende ijsmachines en ijsmachines...
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
Hollandse tomatensoep met balletjesVerschroeide tomatensoepTomatensoep van pizzasaus In verse tomatensoep gaan gaan in ieder geval véél tomaten, minstens een kilo....
Gesmolten zuurtjes, gefrituurde marsjes, granita van drop en Maltesers op de taart. Het boekje “Zoet… recepten met snoep” brengt in...
Zelf ijs maken kost tijd en moeite. Veel makkelijker is het om je favoriete ingrediënten toe te voegen aan kant-en-klaar...
Kijk even hoe makkelijk je mug cakes bakt je in een kopje in één minuut in de magnetron. Leuk en...
Door ijs van yoghurt te maken krijg je licht, fris ijs met minder calorieën dan b.v. roomijs. Je kunt alle...
Dit is een recept voor speltbrood met zaden en pitten voor in de broodbakmachine. Bij AH verkopen ze abdij speltmeel....
Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus...
Wil je een dagje makkelijk maar toch lekker eten? Maak dan deze pasta pesto kip salade een keer. Pasta pesto...
Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk...
Italië is een heerlijk land. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft vooral dat genieten hier tot kunst verheven wordt....
‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek “Op zoek naar de perfectie”...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Wat zijn...
Brood en vooral stokbrood wordt heel snel oud. Heb je brood over, gooi het dan niet meteen weg. Je kunt...
Eén dag in de week geen vlees of vis eten is goed voor het milieu, je portemonnee, je gezondheid en de...
Op de zo’n beetje de heetste dag van het jaar kwam de Magimix ijsmachine binnen om uit te proberen. Perfecte...
Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal....
Honing is een natuurproduct en kan niet gemaakt worden zonder tussenkomst van de bij. De bij verzamelt nectar uit bloeiende...