Op de zo’n beetje de heetste dag van het jaar kwam de Magimix ijsmachine binnen om uit te proberen. Perfecte...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen. Heel...
Azijn is een onmisbare smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Maar wat is het...
Wentel ’t eventjes – als je het snel zegt kom je uit op de naam wentelteefjes. Gewonnen brood, omgekeerd brood...
Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal....
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Hollandse tomatensoep met balletjesVerschroeide tomatensoepTomatensoep van pizzasaus In verse tomatensoep gaan gaan in ieder geval véél tomaten, minstens een kilo....
Inhoud Zweedse gehaktballen met roomsaus Italiaanse gehaktballen met tomatensaus Luikse gehaktballen met zoete saus Chinese gehaktballen met ketjapsaus Turkse gehaktballen...
Augustus is het blauwe bessen seizoen. Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen. Je kunt ze zo...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Of het nou op een stokje zit, in een bekertje wordt geschept of in een hoorntje wordt gedraaid, ijs hapt...
Als je overgevoelig bent voor gluten, kan je behoorlijk beperkt worden in wat je wel en niet kan eten. Gelukkig...
Dit is een recept voor speltbrood met zaden en pitten voor in de broodbakmachine. Bij AH verkopen ze abdij speltmeel....
Eén dag in de week geen vlees of vis eten is goed voor het milieu, je portemonnee, je gezondheid en de...
Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk...
De salade verschijnt steeds meer in de hoofdrol. Niet meer zo groen als vroeger, maar met mooie kleuren en bijzondere...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
In een eetcafé, brasserie of espressobar is het een klassieker op de kaart: een tosti. Croque monsieur genoemd door de...
Gesmolten zuurtjes, gefrituurde marsjes, granita van drop en Maltesers op de taart. Het boekje “Zoet… recepten met snoep” brengt in...
Door alle muffins, cupcakes, brownies en andere hippe baksels lijkt het alsof de cake een beetje uit de gratie is...
Wat is er lekkerder dan zelfgebakken koekjes? Bovendien kun je de ingrediënten zo kiezen dat het helemaal jouw smaak is....
Een clafoutis is een licht gebak dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt, maar je kunt het ook met andere soorten...
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Wie kent niet de karretjes met geroosterde tamme kastanjes van een bezoek aan Parijs? Op hoeken van straten en pleinen...