Met sandwiches kan je eindeloos variëren. Zowel met het brood als met het beleg. Sandwiches zijn ideaal om mee te...
De herfst is natuurlijk het perfecte seizoen om jezelf te verwennen met warme en gezonde soepjes. Het weer koelt af,...
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
Soep is het nieuwe sap, las ik laatst. En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Soep is eigenlijk...
Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën....
Baklava is een zoete lekkernij die vooral veel geserveerd wordt op de Balkan en in het Midden-Oosten. Men denkt dat...
Door ijs van yoghurt te maken krijg je licht, fris ijs met minder calorieën dan b.v. roomijs. Je kunt alle...
Bij linzen had ik altijd een melige, papperige associatie tot ik exemplaren met een bite proefde in restaurants. Een linzentorentje...
Restverwerking is in Italië al van meet af aan een must. In de tijd dat de beroemde keuken tot volle...
In Nederland is het in juli-augustus blauwe bessen seizoen . Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen....
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Brood en vooral stokbrood wordt heel snel oud. Heb je brood over, gooi het dan niet meteen weg. Je kunt...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
In een eetcafé, brasserie of espressobar is het een klassieker op de kaart: een tosti. Croque monsieur genoemd door de...
Gesmolten zuurtjes, gefrituurde marsjes, granita van drop en Maltesers op de taart. Het boekje “Zoet… recepten met snoep” brengt in...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Wat zijn...
Zelf ijs maken kost tijd en moeite. Veel makkelijker is het om je favoriete ingrediënten toe te voegen aan kant-en-klaar...
Koud weer vraagt om erwtensoep. Daarom drie recepten om het zelf te maken. Erwtensoep, je houdt ervan of je haat...
Wil je een dagje makkelijk maar toch lekker eten? Maak dan deze pasta pesto kip salade een keer. Pasta pesto...
Kijk even hoe makkelijk je mug cakes bakt je in een kopje in één minuut in de magnetron. Leuk en...
IJsmachines zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Thuis ijs maken met de ijsmachine kan je op verschillende manieren doen....
Sauzen maken de maaltijd af en toveren eenvoudige gerechten om tot een godenmaal. De Fransen kunnen niet zonder hollandaise- en...
Risotto heeft de reputatie dat het zo lastig te maken is, een mythe! Het heeft alleen maar wat liefde en...
Eén dag in de week geen vlees of vis eten is goed voor het milieu, je portemonnee, je gezondheid en de...
Salades zijn heerlijk voor de zomer. Hieronder een paar recepten voor salades die je als maaltijdsalade kunt gebruiken, en andere...
Oorzaken waarom je cake soms niet goed rijst of halverwege inzakt. Een cake bakken is een leuk werkje met een...
Lekker eten hoort er natuurlijk bij als je op vakantie gaat. Spanjaarden houden van lekker lang tafelen met veel verschillende...
Hartstikke leuk paaseieren verven, paastakken versieren en andere leuke paasversieringen. Alleen het moet niet te ingewikkeld zijn. Het is bijna...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...