Brood en vooral stokbrood wordt heel snel oud. Heb je brood over, gooi het dan niet meteen weg. Je kunt...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Deze crumble is een super gemakkelijk recept waar nog geen mixer aan te pas komt. Het recept is afkomstig uit...
Een supersnel en makkelijk te maken ijs van mango en Griekse yoghurt. Een makkelijk toetje dat ik vaker maak is...
Lekker eten hoort er natuurlijk bij als je op vakantie gaat. Spanjaarden houden van lekker lang tafelen met veel verschillende...
Een chocoladecake zonder zuivel, eieren en boter, maar wat zit er dan wel in? De cake is helemaal zuivelvrij en...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Dit is een recept voor speltbrood met zaden en pitten voor in de broodbakmachine. Bij AH verkopen ze abdij speltmeel....
Mayonaise is een populaire witgele en lichtzure saus die koud gegeten wordt, gemaakt van eierdooiers en olie, op smaak gebracht...
Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten in de (marmeren)...
Zelf bouillon maken is lekker en gezond, maar kost wel wat tijd. Je kunt daarom ook wat meer maken en...
Brood kan je zelf makkelijk bakken. Een broodbakmachine neemt je het werk uit handen. Er zijn heel veel lekkere broodbakmachine...
Koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen. Koekkruiden zijn een mix van kruidige specerijen. Koekkruiden geven...
Augustus is het blauwe bessen seizoen. Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen. Je kunt ze zo...
Inhoud Zweedse gehaktballen met roomsaus Italiaanse gehaktballen met tomatensaus Luikse gehaktballen met zoete saus Chinese gehaktballen met ketjapsaus Turkse gehaktballen...
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
Koud weer vraagt om erwtensoep. Daarom drie recepten om het zelf te maken. Erwtensoep, je houdt ervan of je haat...
‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Als je overgevoelig bent voor gluten, kan je behoorlijk beperkt worden in wat je wel en niet kan eten. Gelukkig...
Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal....
Wraps of tortilla’s kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Je kunt dan zelf...
Oorzaken waarom je cake soms niet goed rijst of halverwege inzakt. Een cake bakken is een leuk werkje met een...
Bij linzen had ik altijd een melige, papperige associatie tot ik exemplaren met een bite proefde in restaurants. Een linzentorentje...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Hartstikke leuk paaseieren verven, paastakken versieren en andere leuke paasversieringen. Alleen het moet niet te ingewikkeld zijn. Het is bijna...
Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle...