Sauzen maken de maaltijd af en toveren eenvoudige gerechten om tot een godenmaal. De Fransen kunnen niet zonder hollandaise- en...
Roomspaghetti met room, kaas en eieren is een favoriet recept van velen. Gezond is het natuurlijk niet. En dat terwijl...
Koud weer vraagt om erwtensoep. Daarom drie recepten om het zelf te maken. Erwtensoep, je houdt ervan of je haat...
Brood kan je zelf makkelijk bakken. Een broodbakmachine neemt je het werk uit handen. Er zijn heel veel lekkere broodbakmachine...
Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus...
Meng de Creoolse en Hindoestaanse keuken met een snufje Chinees en Afrikaans, garneer het geheel met een toefje Javaans en...
Spanje staat wereldwijd bekend om zijn rijke cultuur, indrukwekkende landschappen en vooral om zijn voortreffelijke gastronomie. Deze combinatie van factoren...
Mayonaise is een populaire witgele en lichtzure saus die koud gegeten wordt, gemaakt van eierdooiers en olie, op smaak gebracht...
Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk...
Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediƫnten in de (marmeren)...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Azijn is een onmisbare smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediƫnt voor mayonaise en andere sauzen. Maar wat is het...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Speculaasjes of dikke speculaasbrokken zijn lekker kruidige koekjes voor koude, winterse dagen. Gekocht zijn ze lekker, zelf gebakken nog veel...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Engelse en...
De herfst is natuurlijk het perfecte seizoen om jezelf te verwennen met warme en gezonde soepjes. Het weer koelt af,...
AĆÆoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit CataloniĆ«, maar wordt in alle...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
āEen buitengewoon ingrediĆ«nt, pure sensatie en gekristalliseerd genotā zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Of ze nu koel en romig, schroeiendheet of fris en fruitig zijn, salsaās, relishes en dipsauzen zijn eenvoudig te maken,...
Baklava is een zoete lekkernij die vooral veel geserveerd wordt op de Balkan en in het Midden-Oosten. Men denkt dat...
Soep is het nieuwe sap, las ik laatst. En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Soep is eigenlijk...
Door alle muffins, cupcakes, brownies en andere hippe baksels lijkt het alsof de cake een beetje uit de gratie is...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Wat zijn...
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...