Soep van Soup en zo

Soep is het nieuwe sap, las ik laatst.

En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Soep is eigenlijk warme groentesap en dan zonder de suikers van fruit. Bovendien kan je eindeloos veel soorten soep maken. Daarom is ‘Soep’ een super handig boekje. In dit boek vind je de recepten van ‘Soup en zo’, de culinaire take-a-way soepwinkel.

Soep van….

In het boek worden een aantal verschillende soepen onderscheiden:

puur puree – soep van gepureerde groenten
groenten – stukjes verschillende groenten bij elkaar in een soep
peulvruchten – soepen van bonen, linzen, erwten, enz.
bouillon – soep zelf getrokken bouillon
toppings – lekkere extraatjes bij de soep zoals pesto, croutons, pistou of een zadenmix

Zin in soep

Blader door het boekje en je krijgt zin in soep. Wat dacht je bijvoorbeeld van courgettesoep met parmezaanse kaas en bascilicum,  Marokkaanse kikkererwtensoep met spinazie, Thaise champignonsoep met kokos of liever een klassieker als uiensoep met gegratineerd stokbrood? En zo zijn er 50 originele recepten. Bij ieder recept staat een foto van de soep. Natuurlijk komen er geen pakjes en zakjes aan te pas.

Voorbeeld recept

Pittige spinaziesoep met kokos

voor 4 personen

50 ml olijfolie
1 kleine ui, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, grof gesneden
1/2 kleine adjuma of Madame Jeanette peper, fijngesneden
1 1/2 tl zeezout
1 kg spinazie, gewassen en uitgelekt
200 ml kokosmelk
sap van 1/2 limoen

koriander of geroosterde zadenmix om te garneren

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui, knoflook en adjuma-peper met de helft van het zeezout. Voeg als de ui glazig is de spinazie al roerend in porties toe op hoog vuur; voeg de volgende portie toe zodra de vorige geslonken is. Draai het vuur uit als alle spinazie is geslonken. Voeg kokosmelk en limoensap toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zeezout. Server de soep met koriander en de geroosterde zadenmix.

[bol_product_links block_id=”bol_5849324c2f7bf_selected-products” products=”9200000057111407″ name=”soep” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]