1. Ingrediënten Er zijn wel een aantal standaard ingrediënten die in veel Mexicaanse gerechten terugkomen, zoals: tomaat, paprika, avocado, chilipepers,...
In juni en juli is het echt aardbeientijd. Aardbeien zijn gezond en lekker, dus eet ze los of maak er...
Kippensoep is een lichte soep met op basis van kippenbouillon met kippenvlees en groenten waarmee je goed kan combineren. Door...
Hollandse tomatensoep met balletjesVerschroeide tomatensoepTomatensoep van pizzasaus In verse tomatensoep gaan gaan in ieder geval véél tomaten, minstens een kilo....
Inhoud Zweedse gehaktballen met roomsaus Italiaanse gehaktballen met tomatensaus Luikse gehaktballen met zoete saus Chinese gehaktballen met ketjapsaus Turkse gehaktballen...
Op de zo’n beetje de heetste dag van het jaar kwam de Magimix ijsmachine binnen om uit te proberen. Perfecte...
Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal....
Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Amandelspijs kun je onder andere gebruiken voor een banketstaaf, gevulde speculaas, kersttol en nog veel meer. En, het is heel...
Azijn is een onmisbare smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Maar wat is het...
Brood kan je zelf makkelijk bakken. Een broodbakmachine neemt je het werk uit handen. Er zijn heel veel lekkere broodbakmachine...
Baklava is een zoete lekkernij die vooral veel geserveerd wordt op de Balkan en in het Midden-Oosten. Men denkt dat...
Al langer was ik van plan om zelf banketbakkersroom te maken. Het idee is om gebaksvormpjes te vullen met banketbakkersroom...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Wat zijn...
Augustus is blauwe bessen tijd. Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen. Je kunt ze zo eten...
Door alle muffins, cupcakes, brownies en andere hippe baksels lijkt het alsof de cake een beetje uit de gratie is...
Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen. Heel...
Een chocoladecake zonder zuivel, eieren en boter, maar wat zit er dan wel in? De cake is helemaal zuivelvrij en...
Deze crumble is een supermakkelijk recept waar nog geen mixer aan te pas komt. Het recept is afkomstig uit het...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Italië is een heerlijk land. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft vooral dat genieten hier tot kunst verheven wordt....
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
Een dag in de week geen vlees of vis eten is goed voor het milieu, je portemonnee, je gezondheid en de...
Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus...
Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten in de (marmeren)...
Zelf bouillon maken is lekker en gezond, maar kost wel wat tijd. Je kunt daarom ook wat meer maken en...