Categorieën
Koek & gebak

Chocoladecake zonder boter, melk en eieren

Een chocoladecake zonder zuivel, eieren en boter, maar wat zit er dan wel in?

De cake is helemaal zuivelvrij en bevat ook geen eieren. De boter is vervangen door plantaardige olie. De cake is bovendien supersimpel te maken en binnen een uurtje klaar.

De video valt op omdat hij in 10 dagen meer dan 23 miljoen keer is bekeken. Dus je zou denken dat het dan wel een lekkere cake moet zijn. Lijkt me lekker om op Valentijnsdag te bakken.

Dit zijn de ingrediënten:

200 gram bloem
3 eetlepels cacao
170 gram suiker
1 theelepel baksoda of 3 theelepels bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
1 theelepel witte azijn
1 theelepel vanille extract
5 eetlepels plantaardige olie (zonnebloemolie of kokosolie b.v.)
225 ml water

Zo maak je de cake

Verwarm de oven voor op 180 C.

Vet een bakvorm in en meng alle droge ingrediënten (bloem, cacao, suiker, bakpoeder, zout) door elkaar. Maak drie kuiltjes in het bloemmengsel, twee kleine en een grote. Giet de azijn in één gat, vanille essence in het ander en de olie in het grote gat.

Giet het water erover en mix of roer tot een glad mengsel. Bak de cake 35 minuten in oven en laat afkoelen. Je kunt er nog een laagje glazuur of wat slagroom over doen als je wilt.

 

Bron: Chocolate Crazy Cake, independent.co.uk

 

1 reactie op “Chocoladecake zonder boter, melk en eieren”

Heerlijk recept! Ik heb er cranberries, chocoladestukjes en kokossnippers bij gedaan en ipv 35, 40 min. in de oven gezet. Erg lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.