cake met hart

Cake met verborgen hart

Laatst bijgewerkt:

Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen.

Heel leuk natuurlijk om iemand een cake te geven die er van buiten uit ziet als een gewone cake. Maar als je hem aansnijdt zie je opeens een hart in het midden. Je kunt het natuurlijk ook met andere vormen en kleuren doen.

Dit is de truc

Je bakt namelijk twee cakes na elkaar. In twee verschillende kleuren. Je bakt de eerste cake in de kleur waar je het hart in wilt hebben. Als je roze of rood wilt net als op het plaatje dan zul je wat druppels rode levensmiddelenkleurstof door het beslag moeten doen.

cak2

Snijd de cake in plakken en steek met een vorm de harten er uit.

Maak dan het beslag van de tweede cake. Doe een deel van het beslag in een cakevorm en zet de uitgestoken hartvormen achter elkaar in het beslag. Verdeel daarna de rest van het beslag over de harten.

cak3

Recept voor de gewone cake met kleurstof

Een basisrecept voor cake vind je hier. Maak het beslag en voeg wat roze kleurstof toe.

Levensmiddelenkleurstof kun je bijvoorbeeld online open bij de deleukstetaartenshop.nl. Je kunt het bij een Toko kopen en ik zag het laatst ook bij de Jumbo supermarkt. De hartuitstekers kun je bij de Hema of de Blokker kopen of online bij dezelfde shop als de kleurstof.

Recept voor chocoladecake

  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 170 gram pure chocolade (60%)
  • snufje kaneel
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakvorm in. Hak de chocolade in stukjes. Zet een pan met water op het vuur en zet daar een kleinere pan in. Doe de stukjes chocolade en de boter hierin en roer tot een zacht mengsel. Haal de pan van het vuur. Voeg suiker, vanillesuiker, kaneel, zout en eieren toe. Mix dit en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix alles goed door elkaar. Doe het in de bakvorm en bak 50 minuten in het midden van de oven.

bron: boulderlocavore.com