guacamole zelf maken

Guacamole zelf maken

Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus bestaat alleen uit groenten, dus is nog gezond ook.

Zo gemaakt

Al langer was ik van plan om guacamole te maken. Avocado’s zijn super gezond en deze vormen het hoofdingrediënt van guacamole. Nu Albert Heijn allerlei verspakketten heeft, waaronder één met alle ingrediënten voor guacamole, was er geen reden om het langer uit te stellen.

Het verspakket

Het verspakket voor guacamole bevat alles wat je nodig hebt:

  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • sjalot
  • knoflook
  • spaanse peper
  • limoen

Twee manieren

Je kunt guacamole op twee manieren maken.

Je maakt de avocado’s schoon, snijdt ze in kleine blokjes, je snijdt de tomaat fijn (je kunt hem van te voren even ontvellen als je dat wilt), snipper de sjalot zo fijn mogelijk, pers de knoflookteen uit. Ontdoe de Spaanse peper van de zaadjes. Snijd hem fijn en voeg alles (of een deel als je niet van pittig houdt) toe. Meng alles goed door elkaar en sprenkel er zo veel limoensap over als je lekker vindt.

Bij de tweede manier doe je alles in de blender of je zet de staafmixer er op. Je krijgt dan een gladde saus.

Serveren

Maak de guacamole niet te lang voordat je het wilt eten. De avocado kan dan bruin worden. Dat doet niets af aan de smaak, maar ziet er wat minder aantrekkelijk uit.

Guacamole is lekker bij zalm, bij allerlei soorten vlees van de barbeque, op een sandwich met kipfilet, bij wraps en taco’s en om groenten en chips in te dippen. En guacamole uit een potje haalt het niet bij verse, zelfgemaakte.

Andere dippakketten

Albert Heijn heeft ook nog twee ander varianten verspakketten voor dipsauzen. Tomatensalsa met tomaat, limoen, sjalot, jalapenopeper en knoflook en Exotische salsa met mango, avocado tomaat, jalapenopeper, limoen, knoflook en sjalot. Vooral die laatste is ook erg lekker.