vanilleijs lekkerder maken

Vanille-ijs nog lekkerder maken

Laatst bijgewerkt:

Zelf ijs maken kost tijd en moeite. Veel makkelijker is het om je favoriete ingrediënten toe te voegen aan kant-en-klaar vanille ijs. Je kan natuurlijk ook roomijs of slagroomijs nemen. Zo klaar!

Pimp je ijs

Vanille-ijs, zelfgemaakt of gekocht, is heerlijk maar misschien een beetje saai. Voeg er gewoon wat ingrediënten aan toe en je maakt van gewoon ijs toch iets bijzonders. 

Hoe pak je het aan?

Neem een liter vanille-ijs keuze. Laat het een beetje zacht worden buiten de vriezer tot je het kan doorroeren. Je kan het met de hand doen, maar ook in de blender of keukenmachine. Als het erg zacht geworden is kan je het nog even terugzetten in de diepvries voordat je het opeet.

Wat kan je door vanille-ijs doen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg wel dat alles wat je er door wilt doen vrij klein en fijngemalen is. Grote stukken worden snel (te) hard als ze bevroren zijn en dat eet niet lekker. Hier een paar ideeën die je ook met elkaar kan combineren natuurlijk.

  • kaneelpoeder
  • cacao
  • oploskoffie, los 2 eetlepels oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Laat afkoelen en roer het door het vanille-ijs
  • fijn geraspte chocolade (melk, puur of wit of een combinatie) je krijgt dan een soort stracciatella ijs
  • jam
  • hagelslag
  • gestampte muisjes
  • fruithagel
  • pindakaas en stukjes gemalen pinda (evt. geraspte chocolade).
  • verkruimelde koekjes, denk aan: oreo’s, kaneelbeschuitjes, chocoladekoekjes, kletskoppen of kokosmacronen. Breek en verkruimel ze in de blender of keukenmachine.
  • ricecrispies, chocopops, honey smacks of andere ontbijtmix.
  • limonadesiropen of koffiesiropen
  • fijngehakte noten of nog beter, gekarameliseerde noten
  • zachte pepermuntkussentjes
  • pepernoten of speculaas verkruimeld 

Fruit door je ijs

Je kunt heel veel zachte fruitsoorten gebruiken, zolang je ze maar heel fijn snijd of tot moes prakt. Wel even goed prakken voor je ze door het ijs roert. Een paar ideeën:

  • blauwe bessen, frambozen of andere bessen
  • geprakte banaan
  • bosvruchten uit de diepvries (even laten ontdooien en prakken)
  • mango
  • appelmoes