aarbeien-yoghurtijs ijsmachine

Magimix ijsmachine test

Laatst bijgewerkt:

Op de zo’n beetje de heetste dag van het jaar kwam de Magimix ijsmachine binnen om uit te proberen. Perfecte timing! Een mooi compact apparaat in glanzend rood, maar ze zijn er in allerlei kleuren.

Alleen… de kom van de Magimix moet wel tenminste 12 uur in de diepvries om voor te koelen. Dus snel plaats gemaakt en alle tijd om uit te kiezen welk ijs te maken als Magimix kom voldoende bevroren is. De keuze is gevallen op aardbeien-yoghurt ijs. Dus aan de slag.

Nodig voor aardbeien-yoghurtijs:

  • + 300 gram aardbeien
  • 250 ml Turkse yoghurt (10% vet)
  • 125 ml slagroom
  • 1 el citroensap
  • suiker of ahornsiroop
  • aardbeien voor garnering

Eerst de aardbeien schoongemaakt en fijngeprakt, citroensap erbij. Vervolgens de slagroom bijna stijf geklopt, daar voorzichtig de yoghurt door geschept. Dan het aardbeienmengsel erbij doen. Tenslotte op smaak brengen met suiker of in mijn geval ahornsiroop. Het fijne is, dat je gewoon kan proeven of het zoet genoeg is, want er zitten geen eieren in. Als het mengsel zoet genoeg is, is het tijd om de ijsmachine er bij te pakken. Zet het mengsel zo lang in de koelkast.

Het is het makkelijkste om het apparaat eerst helemaal in elkaar te zetten. Het apparaat bestaat maar uit vijf onderdelen. De kom, de deksel met snoer, de plastic kap met schenkgat, de pin en de draaiende schoep.  Ik had eerst even ruzie met de deksel die niet goed wilde sluiten, waardoor de aan/uit knop niet werkte. Wat bleek? Ik had volgorde verkeerd. Je moet eerst de pin in de deksel doen en de plastic kap er overheen schuiven. Moet je ook maar eerst de gebruiksaanwijzing lezen. Maar eenmaal in de goede volgorde, werkt het prima. Je kunt dan door de opening het aardbeien-yoghurt-roommengsel gieten. De ijsmachine aanzetten en het apparaat doet verder al het werk. Je hoort het apparaat licht zoemen, maar het maakt niet al te veel geluid.

Na zo’n 20 minuten zag het ijs er stevig genoeg uit.

Resultaat is een stevig en romig ijs. Je kunt er een mooi bolletje van scheppen. Met weinig moeite heb je heerlijk ijs met vers fruit.

Conclusie

De Magimix Le Glacier 1,5 l ijsmachine is een handig en fijn apparaat om snel zelf ijs te maken. Als je genoeg ruimte hebt kun je de kom het beste altijd in de vriezer bewaren. Je bent dan altijd klaar om ijs te maken. De rest van het apparaat de deksel en as en schoep nemen nauwelijks ruimte in en behalve het deksel met snoer, kan alles in de afwasmachine. Het maken zelf  is verrassend weinig werk en kost weinig tijd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tip

Bewaar het ijs dat over is (als je het niet meteen allemaal opmaakt) niet in de Magimix kom, maar in een plastic bakje met deksel. De Magimix kom bevriest anders weer, het ijs wordt dan hard en dan moet je het lang van te voren uit de vriezer halen voordat het weer zacht en eetbaar wordt. Bovendien kan je dan de kom meteen na het schoonmaken weer in de vriezer zetten voor als je weer nieuw ijs wilt maken.

Kijk hier als je meer ijsrecepten zoekt.