Wat moet je kopen in supermarkten?

Kies verse groenten en fruit met een mooie vorm, textuur, kleur en een aangename geur. Het is aan te raden om regelmatig verse producten te kopen en alleen te kopen wat je de komende dagen nodig hebt. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die wordt verspild door bederf. Vers voedsel dat schimmels heeft of rot is, is een indicatie dat het door insecten is beschadigd en dat je het niet moet kopen.

Behandel de groenten voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Ziekteverwekkers kunnen een vrucht of groente binnendringen via de beschadiging waardoor het fruit of de groente snel kan bederven. Zorg ervoor dat voorgesneden groenten en fruit worden gekoeld of in ijs worden geplaatst. Vermijd beschadigde goederen of goederen met een open verpakking. In de lidl folder kun je zien welke nieuwe toevoegingen en aanbiedingen er in de supermarkt liggen.

Huishoudelijke artikelen en andere alledaagse producten

Iedereen heeft granen, brood, melk en eieren nodig. Online boodschappen doen is een norm geworden tijdens deze pandemie, maar het is moeilijk om deze goederen online te vinden. Het is moeilijk om labels online te verkennen. Je kunt er niet zeker van zijn dat het brood dat je online hebt gekocht, vers aankomt. Melk moet te allen tijde gekoeld bewaard worden en eieren moeten in een eiertray worden geplaatst omdat ze kwetsbaar zijn.

Je kunt ook etiketten lezen om te weten welk voedsel voedzaam is. Sommige producten zoals suiker zijn ook niet echt verschillend, behalve voor het merk. Je kunt elk merk kiezen dat goedkoper is om je te helpen geld te besparen. Je kunt ook door de Dirk folder bladeren om te zien of er deals zijn met generieke huishoudelijke koopjes. Iedere supermarkt heeft zijn eigen folder en je kunt ze tussen allemaal bekijken en vergelijken om de beste aanbiedingen te krijgen.

Vlees en diepvriesproducten

Het is nu mogelijk om online vers vlees en zeevruchten te kopen, maar het is niet per se een goed idee. De selectie is meestal beperkt tot vooraf geselecteerde producten en gemarineerde producten. Daarom hanteren ze hoge prijzen en wordt er ook voor bezorging gerekend.

Vlees en zeevruchten die online worden gekocht, moeten onmiddellijk worden geleverd, zodat je het in de vriezer of koelkast kunt plaatsen. De voedselveiligheid staat op het spel als het vlees of zeevruchten lange tijd bij temperaturen boven de 40 graden wordt bewaard. Zorg er dus voor dat je het meteen koel bewaard als het bij je thuis wordt afgeleverd.