Maak je eigen frisdrank met de SodaStream

Met de SodaStream kun je zelf koolzuurhoudende dranken maken

Het is heel makkelijk. Je vult de bijbehorende plastic fles, plaatst deze onder het apparaat, drukt op de knop en de SodaStream doet de rest. Siroop erbij, even roeren en klaar. Hoe langer je de knop ingedrukt houdt, hoe meer koolzuur er in je drinken komt en hoe bruisender het wordt.

sodastreamWat heb je erbij nodig?

Niet veel. Je hebt het apparaat, de Soda Stream. Daarbij krijg je een plastic fles en een patroon gevuld met koolzuurgas. Dat is alles wat je nodig hebt.

Er zit een volle patroon bij. Als die leeg is, ruil je hem om voor een volle. Dat kan o.a. bij MediaMarkt, Coolblue of bij SodaStream zelf. Het is een statiegeldsysteem waarbij het omruilen ongeveer € 12,- kost. Het is natuurlijk wel handig om twee patronen te hebben, zodat je nooit zonder zit. Met één CO2 patroon maak je ongeveer 50-60 liter drankjes met bubbels.

Voordelen

De SodaStream heeft natuurlijk een aantal voordelen. Je hebt behalve het apparaat alleen maar kraanwater nodig heeft om een verfrissend drankje te maken. Dat betekent dat je altijd frisdrank in huis hebt. Verder kan je je eigen favoriete smaakjes, drankjes en cocktails bedenken. De SodaStream bespaart je ook het gesleep met zware flessen frisdrank. Dat heeft natuurlijk ook voordelen voor jou en het milieu. Minder vervoer en flessen besparen bergen plastic flessen uit.

Siropen

SodaStream heeft zelf een aantal siropen in het assortiment om bijvoorbeeld je eigen sinas, cola, lemon lime, ginger ale, energiedrank, verschillende fruitsiropen en enkele light versies hiervan te maken. Maar je kan zelf ook siropen kiezen om een lekker smaakje te geven aan bruisend water. Zonder toegevoegde suiker, als je wilt.

Een paar varianten die wij ook heel geslaagd vonden:

Rozensiroop van de toko
Yuzu siroop (Japanse citrussoort)
Zwarte bessensap

Experimenteren

Je kunt natuurlijk zelf allerlei dingen uitproberen en experimenteren. De SodaStream is daar uitermate geschikt voor. Lekker van je lievelings witte wijn of rosé een bruisend drankje maken! We probeerden het uit met een mooie rosé. Dat lukte prima! Je moet heel rustig de koolzuur erin brengen. Dan gaat het heerlijk schuimen. Even wachten met het verwijderen van de de fles (totdat het meeste schuim is weggetrokken) en dan lekker genieten. Zo kan je natuurlijk ook mousserende witte wijnen maken. Zoet of droog, wat je maar wilt. En wat dacht je van een mousserende port of fizzy longdrinks? Of van je eigen sparkling icetea van je favoriete thee? Het kan allemaal met de SodaStream.

Conclusie

De SodaStream is een bijzonder apparaat. Bubbels maken je gewone drankje net wat meer bijzonder, zonder het te verwateren met mineraalwater.

De SodaStream neemt vanwege zijn hoge en smalle vorm maar weinig ruimte in op het aanrecht. Kinderen vinden het ook superleuk om hun persoonlijke lievelingsdrankjes te maken. Je kan er de heerlijkste drankjes mee maken en leuk mee experimenteren.

Kijk voor meer informatie, verkrijgbaarheid en recepten op Sodastream.nl