Lactosevrije hartige pannenkoeken

Iglo en Alpro zijn een samenwerking aangegaan.

Vandaar dat er nu een spinazie à la crème is die geschikt is als je zuivelvrij, glutenvrij of vegan wilt eten. We kregen een pak spinazie plus de ingrediënten om lactosevrije hartige pannenkoeken te maken. Dus aan de slag!

Dit is het recept:

Lactosevrije hartige pannenkoeken met Iglo spinazie met Alpro

voor 4 personen

400 gram Iglo spinazie met Alpro
250 gram speltbloem
300 ml sojamelk
2 tl bakpoeder
1 teentje knoflook
1 ui
1 blik (425 ml) mais
2 tomaten
4-5 el olijfolie
snufje zout

Bereidingswijze

Klop de speltbloem, sojamelk en het bakpoeder met de mixer in ca. 4 minuten tot een glad beslag. Breng op smaak met een snufje zout en laat het mengsel even rusten.

Was ondertussen de tomaten en wrijf ze droog. Verwijder de pitjes en snijd de stukjes tomaat in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd deze allebei fijn. Giet de mais af en laat uitlekken.

Verhit de (een beetje) olijfolie in een pan. Fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de diepgevroren Iglo Spinazie Alpro toe en laat de pan afgedekt op een middelhoog vuur staan. Laat het mengsel ca. 2 koken en roer regelmatig.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote anti-aanbakpan en bak daarin van het beslag, 4 grote pannenkoeken aan beide zijden goudgeel.

Roer de helft van de tomatenblokjes en de mais door de spinazie en verhit het geheel in de pan.

Om de pannenkoek te vullen leg je één pannenkoek per bord klaar. Vul vervolgens de helft van de pannenkoek met een paar eetlepels van het spinaziemengsel en klap de pannenkoek dicht. Garneer de pannenkoek met de overgebleven tomatenblokjes.

spinazie

Dit is het geworden. De foto is wat donker omdat het inmiddels ook donker was geworden. Maar het is een lekker gerecht en snel te maken. Een leuke vegetarische maaltijd. Het recept is voor 4 personen en een portie is voor een gemiddeld persoon ruim voldoende.