Review Melitta Caffeo CI

Geen dag zonder koffie. Maar dan liefst wel lekkere koffie.

Daarom alleen al zijn koffieapparaten mijn favoriete producten om te testen. En zeker deze volautomatische koffiemachine Melitta Caffeo CI, keurig afgeleverd door het Koffiecenter van Coolblue waar dit apparaat en een aantal andere tot 16 april 2017 in de aanbieding is. Dit apparaat ziet er niet alleen mooi, maar heeft ook een aantal snufjes waar ik wel benieuwd naar ben.

Mooi design

Allereerst valt het design op. Het is een mooi strak apparaat met weinig uitstekende onderdelen. Het koffiebonen reservoir sluit goed en is doorzichtig waardoor je de koffiebonen kan zien. Verder heeft de voorkant een in hoogte verstelbare uitloop. Deze schuif je eenvoudig naar boven en naar beneden afhankelijk van de hoogte van je kopje, mok of glas. Verder heeft het een duidelijk bedieningsmenu. Als je het apparaat aanzet word je eerst een goedemorgen gewenst en worden de bedieningsknopjes verlicht. Dit is de zilverkleurige. Er is ook een witte en een zwarte uitvoering.

Het gebruik

Het gebruik van dit apparaat is eenvoudiger dan je misschien zou verwachten. Je doet de stekker in het stopcontact en het display geeft aan wat je moet doen. Door de ronde knop te draaien zie je de verschillende opties door er op te drukken maak je je keuze. Kies de taal…Stel de tijd in….Vul het bonenreservoir….Vul de watertank en dan is het apparaat al klaar voor gebruik. Vervolgens kies je je favoriete koffie op de bedieningstoetsen, of koffie voor twee tegelijk…..

Melk opschuimen en Easy Cleaning

Door de melkkan met het slangetje aan het apparaat aan te sluiten kan je eenvoudig melk voor je cappuccino of latte macchiato laten opschuimen. Na afloop vraagt het apparaat of je gebruik wilt maken van de Easy Cleaning. Je sluit dan het slangetje aan op het lekbakje waarna het apparaat het slangetje en de uitloop schoonspoelt.

My Coffee

Heb je speciale voorkeuren dan kan je voor jezelf en/of andere personen een eigen gebruikersprofiel vastleggen in het ‘My Coffee menu’. Je kan de de sterkte van de koffie, hoeveelheid koffie of melk en de temperatuur van de koffie aanpassen en opslaan voor maximaal vier personen.

Keuze uit twee soorten koffiebonen

De Melitta Caffeo kan niet alleen verschillende soorten koffie zetten met één druk op de knop, je kan het koffiebonenreservoir ook vullen met twee soorten bonen. Met een eenvoudig hendeltje schakel je van de ene soort naar de andere soort bonen. Handig als je ’s ochtends wat minder sterke koffie wilt of als iemand in huis liever cafeïnevrije koffie drinkt.

Onderhoud en reinigen

Als je het apparaat dagelijks gebruikt, ververs je natuurlijk dagelijks het water, leeg je regelmatig het lekbakje, en het bakje waar de gebruikte koffie in terecht komt. Als je na verloop van tijd lekkere koffie wilt blijven houden, dan is het belangrijk om het apparaat af en toe te ontkalken en te reinigen. Gelukkig geeft het apparaat zelf aan wanneer dat nodig is. Melitta reinigings- en ontkalkingstabletten kan je vaak gewoon in de supermarkt kopen.

Aanbieding

Lijkt zo’n apparaat je ook wel wat? Kijk dan hier voor meer informatie over deze Melitta en andere aanbiedingen (geldig tot 16 april 2017).

Advertisement