Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk...
Dit is een recept voor speltbrood met zaden en pitten voor in de broodbakmachine. Bij AH verkopen ze abdij speltmeel....
Kijk even hoe makkelijk je mug cakes bakt je in een kopje in één minuut in de magnetron. Leuk en...
Oorzaken waarom je cake soms niet goed rijst of halverwege inzakt. Een cake bakken is een leuk werkje met een...
Hartstikke leuk paaseieren verven, paastakken versieren en andere leuke paasversieringen. Alleen het moet niet te ingewikkeld zijn. Het is bijna...
Zelf bouillon maken is lekker en gezond, maar kost wel wat tijd. Je kunt daarom ook wat meer maken en...
Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
Bij linzen had ik altijd een melige, papperige associatie tot ik exemplaren met een bite proefde in restaurants. Een linzentorentje...
Met sandwiches kan je eindeloos variëren. Zowel met het brood als met het beleg. Sandwiches zijn ideaal om mee te...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Een supersnel en makkelijk te maken ijs van mango en Griekse yoghurt. Een makkelijk toetje dat ik vaker maak is...
Het woord muffins is afgeleid van het Franse woord ‘moufflet’ en betekent zacht in de zin van brood. Engelse en...
Speculaasjes of dikke speculaasbrokken zijn lekker kruidige koekjes voor koude, winterse dagen. Gekocht zijn ze lekker, zelf gebakken nog veel...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Een chocoladecake zonder zuivel, eieren en boter, maar wat zit er dan wel in? De cake is helemaal zuivelvrij en...
Wat is er lekkerder dan zelfgebakken koekjes? Bovendien kun je de ingrediënten zo kiezen dat het helemaal jouw smaak is....
De lekkerste tomatensoep maak je van geroosterde tomaten en zoete paprika. De groenten krijgen een nog betere smaak als je...
Risotto heeft de reputatie dat het zo lastig te maken is, een mythe! Het heeft alleen maar wat liefde en...
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
Wie kent niet de karretjes met geroosterde tamme kastanjes van een bezoek aan Parijs? Op hoeken van straten en pleinen...
Lekker eten hoort er natuurlijk bij als je op vakantie gaat. Spanjaarden houden van lekker lang tafelen met veel verschillende...
Soep is het nieuwe sap, las ik laatst. En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Soep is eigenlijk...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Wentel ’t eventjes – als je het snel zegt kom je uit op de naam wentelteefjes. Gewonnen brood, omgekeerd brood...
In een eetcafé, brasserie of espressobar is het een klassieker op de kaart: een tosti. Croque monsieur genoemd door de...
1. Ingrediënten Er zijn wel een aantal standaard ingrediënten die in veel Mexicaanse gerechten terugkomen, zoals: tomaat, paprika, avocado, chilipepers,...
Gesmolten zuurtjes, gefrituurde marsjes, granita van drop en Maltesers op de taart. Het boekje “Zoet… recepten met snoep” brengt in...