Koken met

Mais

“Kies jij maar de groenten” zeg ik als A. verbaasd blikt op een wat vaag boodschappenlijstje. Meestal schrijf ik die minutieus en zelfs op looproute door de su...
bonen

In de bonen

Over de hele aardbol worden bonen verwerkt in maaltijden. En niet voor niets: bonen zijn voedzaam en gezond. Ze leveren niet alleen veel eiwitten, maar ook vee...

Spannende spruitjes

Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere smaak en ouderwets imago bepaald nie...
bloemkool recepten

Bloemkool recepten

De bloemkool is een geliefde en veel gegeten groente. De meest voorkomende soort is wit, maar er zijn ook een groene, oranje en paarse varianten. Bloemkool afk...
avocado recepten

Avocado recepten

Avocado’s zijn fascinerende vruchten met boterzacht vlees en een nootachtige smaak. Er zijn mensen die een afkeer hebben van hun vettige klei-achtigheid. Het v...
aubergine

Aubergine recepten

Vullen, grillen, in blokjes snijden en stoven of dunne plakjes frituren tot chips. Alles kun je met aubergines doen, op één ding na: je kunt hem niet rauw eten...
gehaktbal recepten

Gehaktbal recepten

Een gehaktbal tref je zelden aan op het menu van een restaurant. Daar is onze oer-Hollandse bal te gewoon voor. Wel verkopen snackbars en cafetaria gehaktballe...
witte asperges recepten

Witte asperges

Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is: de asperge. De mysterieuze verleid...
ricotta

Ravissante ricotta

Ricotta, die sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. Daar is iets geks mee aan de hand. Mensen kijken je glazig aan als je ricotta noemt en pas ...
soorten melk

Soorten melk

Melk is er in veel soorten. Van mager tot vol, lang of kort houdbaar en van de koe, de geit of plantaardig. Welke melk kies je en wat zijn de verschillen? Me...
room

Room in alle soorten

Room komt in vele soorten. Room is gemaakt van het botervet van de melk dat door centrifugeren van de melk gescheiden wordt. Roomproducten worden vooral gebr...
gember

Gember

Gember is een geliefde smaakmaker. Het is een veelzijdig en relatief goedkoop kruid en heeft behalve culinaire waarde ook geneeskrachtige eigenschappen. Daarna...