Vanaf september worden de nieuwe peren in Nederland geoogst. Peren behoren net als appels, tot de pitvruchten vanwege hun klokhuis...
Appelen kan je het hele jaar door krijgen, maar in het najaar is het echt appeltijd en zijn de appelen...
De gehaktbal, het is voor veel mensen een favoriete vleessoort, van jong tot oud. Maar hoe maak je ze lekker...
Gebruik eieren om groenten mee te vullen. Lekker, leuk om te zien en ook nog eens heel gezond. Een goede...
Inhoud Zweedse gehaktballen met roomsaus Italiaanse gehaktballen met tomatensaus Luikse gehaktballen met zoete saus Chinese gehaktballen met ketjapsaus Turkse gehaktballen...
Er zijn handperen en stoofperen. Handperen kun je zo uit de hand eten en zijn geschikt voor het gebruik in...
Soms weet je niet goed wat je moet drinken. Zeker als het warm weer is. De hele dag fruitsap of...
Smoothies zijn gezond. Zeker voor mensen die er niet aan toe komen om voldoende fruit te eten of er niet...
Prei is een heerlijke groente die je zowel in de zomer als de winter kan eten. Maar je wilt er...
Je kunt meer invriezen dan je denkt. Op die manier blijven bepaalde voedingsmiddelen langer houdbaar, gezonder en zo kun je...
In juni en juli is het echt aardbeientijd. Aardbeien zijn gezond en lekker, dus eet ze los of maak er...
Iedereen heeft wel eieren in huis. Eieren worden veel gebruikt en op allerlei manieren bereid. Rauw, gekookt, gebakken, gepocheerd. Maar...
En papillote is een kooktechniek waarbij de te gebruiken ingrediƫnten worden bereid in pakketjes. Dit kunnen pakketjes zijn van vetvrij...
Wat is er lekkerder dan een zachtgekookt eitje bij je ontbijt? En wat is er makkelijker dan een ei koken?...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Inhoud Wat is yoghurt? Hoe wordt yoghurt gemaakt? Wat is kwark? Hoe is kwark gemaakt? Vetgehalte Voedingswaarde yoghurt en kwark...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
De namen scampiās en gambaās worden vaak door elkaar gegooid. Ook ik goochelde daar nogal eens mee en was bovendien...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek āOp zoek naar de perfectieā...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curryās, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Een mals karbonaadje brengt bij veel mensen herinneringen naar boven. Bij mij ook, alleen zijn die niet zo best. Taai,...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Als het je lukt om ze een beetje mals klaar te maken tenminste. Karbonades zijn...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Het aspergeseizoen loopt van half april tot eind juni. Dan zijn de asperges het lekkerst. Na juni wordt de plant...
Koriander is een groenbladig kruid dat een lekkere, citroenachtige smaak kan geven aan je gerechten. Tenminste als je van koriander...
Avocado’s zijn gezond. Daar is iedereen het wel over eens. Ze zitten vol gezonde vetten, proteĆÆnen en vezels. Alle reden...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...
Ze is er weer: de koningin onder de groenten. Het aspergeseizoen is traditioneel op de tweede donderdag van april begonnen....