Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Buiten is het koud en binnen staat een pan te pruttelen die je huis vult met heerlijke geuren. De geur...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Eieren worden vaak het compleetste en zuiverste voedingsmiddel genoemd. De zachte, romige smaak is bovendien met zo ongeveer alles tussen...
Deze hartige taart is makkelijk te maken en wordt meestal door jong en oud lekker gevonden. Bovendien kun je er...
Appels en peren kun je niet met elkaar vergelijken, maar toch hebben ze wel wat gemeen met elkaar. Beide vallen...
In Nederland is het in juli-augustus blauwe bessen seizoen . Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen....
Je kunt ze eten op als je op reis bent, maar steeds meer soorten exotisch fruit zijn ook gewoon in...
De granaatappel is afkomstig uit het Midden-Oosten, maar groeit tegenwoordig overal in de landen met een subtropisch klimaat. De prachtige...
In gedachten sta ik al met één been in Andalusië en zie ik de bomen met knaloranje sinaasappels voor me....
Thuis je eigen jam maken, waarom zou je daar in hemelsnaam aan beginnen? Dat was iets dat mijn oma deed...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Twijfel je ook wel eens welke fruit- en groentesoorten je juist wel of niet in de koelkast moet bewaren? Hier...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Samen met basilicum, oregano, rozemarijn en peterselie is salie een van de populairste kruiden in de Italiaanse keuken. De...
Saffraan was ooit duurder dan goud en nog steeds is het de prijzigste specerij ter wereld. De beste saffraan komt...
Peper, wie gebruikt het niet. Er zijn verschillende kleuren: witte, zwarte, groene en zelfs rode. Welke kleur gebruik je wanneer?...
Verse kruiden geven een gerecht extra geur, smaak en kleur. Je kunt kruiden vers van de plant, gedroogd of diepgevroren...
Denk aan herfstgerechten, en stoofvlees hoort daar zeker bij. Hoewel de bereidingstijd lang is, kost het niet veel tijd om...
Room is er in vele soorten en met verschillende vetgehalten. Room is een zuivelproduct en wordt gemaakt van het botervet...
Melk is er in veel soorten. Van mager tot vol, lang of kort houdbaar en van de koe, de geit...
Ricotta, die sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. Daar is iets geks mee aan de hand. Ricotta is populair. Het...
Een kaasplank is een goede afsluiting van een diner, maar doet het ook goed bij de borrel. Maar hoe stel...
Mooie monnikenkop – Blauw, brokkelig, romig, rood of pittig: voor kaas heb ik een hopeloze zwak. De kaasboer is dan...
Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is:...
Een gehaktbal tref je zelden aan op het menu van een restaurant. Daar is onze oer-Hollandse bal te gewoon voor....
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Vullen, grillen, in blokjes snijden en stoven of dunne plakjes frituren tot chips. Alles kun je met aubergines doen, op...
Avocado’s zijn fascinerende vruchten met boterzacht vlees en een nootachtige smaak. Er zijn mensen die een afkeer hebben van hun...






























