Ananas heeft een unieke smaak die goed te combineren is met andere fruitsoorten in allerlei soorten smoothies. Behalve lekker is...
Room is er in vele soorten en met verschillende vetgehalten. Room is een zuivelproduct en wordt gemaakt van het botervet...
Inhoud Zweedse gehaktballen met roomsaus Italiaanse gehaktballen met tomatensaus Luikse gehaktballen met zoete saus Chinese gehaktballen met ketjapsaus Turkse gehaktballen...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Twijfel je ook wel eens welke fruit- en groentesoorten je juist wel of niet in de koelkast moet bewaren? Hier...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Zelf rode kool maken is even werk, maar zeker de moeite waard. Rode kool is echt een herfst- en wintergerecht....
Smoothies zijn gezond. Zeker voor mensen die er niet aan toe komen om voldoende fruit te eten of er niet...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek “Op zoek naar de perfectie”...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...
Eieren worden vaak het compleetste en zuiverste voedingsmiddel genoemd. De zachte, romige smaak is met zo ongeveer alles tussen zoet...
In gedachten sta ik al met één been in Andalusië en zie ik de bomen met knaloranje sinaasappels voor me....
Gebruik eieren om groenten mee te vullen. Lekker, leuk om te zien en ook nog eens heel gezond. Een goede...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
De bloemkool is een geliefde en veel gegeten groente. De meest voorkomende soort is wit, maar er zijn ook een groene,...
De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat en is behalve erg lekker en veelzijdig ook nog...
Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is:...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Verse kruiden geven een gerecht extra geur, smaak en kleur. Je kunt kruiden vers van de plant, gedroogd of diepgevroren...
Soms weet je niet goed wat je moet drinken. Zeker als het warm weer is. De hele dag fruitsap of...
Rendang vlees is een licht pittig Indonesisch stoofvlees gerecht. Ik was op zoek naar een lekker gerecht waar ik tegelijk deze Le...
Ricotta, die sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. Daar is iets geks mee aan de hand. Mensen kijken je glazig...
Koriander is een groenbladig kruid dat een lekkere, citroenachtige smaak kan geven aan je gerechten. Tenminste als je van koriander...
Het aspergeseizoen loopt van half april tot eind juni. Dan zijn de asperges het lekkerst. Na juni wordt de plant...
Melk is er in veel soorten. Van mager tot vol, lang of kort houdbaar en van de koe, de geit...
Thuis je eigen jam maken, waarom zou je daar in hemelsnaam aan beginnen? Dat was iets dat mijn oma deed...
Als Eva zich al aan appels vergreep had ze groot gelijk, want wie zet er niet graag zijn tanden in een...
Saffraan was ooit duurder dan goud en is nog steeds één van de duurste specerijen ter wereld. Saffraandraadjes zijn de...
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Een gehaktbal tref je zelden aan op het menu van een restaurant. Daar is onze oer-Hollandse bal te gewoon voor....