Wat is er lekkerder dan een zachtgekookt eitje bij je ontbijt? En wat is er makkelijker dan een ei koken?...
Vullen, grillen, in blokjes snijden en stoven of dunne plakjes frituren tot chips. Alles kun je met aubergines doen, op...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Thuis je eigen jam maken, waarom zou je daar in hemelsnaam aan beginnen? Dat was iets dat mijn oma deed...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Iedereen heeft wel eieren in huis. Eieren worden veel gebruikt en op allerlei manieren bereid. Rauw, gekookt, gebakken, gepocheerd. Maar...
Twijfel je ook wel eens welke fruit- en groentesoorten je juist wel of niet in de koelkast moet bewaren? Hier...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Verse kruiden geven een gerecht extra geur, smaak en kleur. Je kunt kruiden vers van de plant, gedroogd of diepgevroren...
Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere...
Peper, wie gebruikt het niet. Er zijn verschillende kleuren: witte, zwarte, groene en zelfs rode. Welke kleur gebruik je wanneer?...
Room is er in vele soorten en met verschillende vetgehalten. Room is een zuivelproduct en wordt gemaakt van het botervet...
Aardbeien zijn ideale vruchten om te verwerken in cocktails. Ze zijn makkelijk te pureren en geven een heerlijke frisse smaak....
Je kunt meer invriezen dan je denkt. Op die manier blijven bepaalde voedingsmiddelen langer houdbaar, gezonder en zo kun je...
Deze hartige taart is makkelijk te maken en wordt meestal door jong en oud lekker gevonden. Bovendien kun je er...
Mooie monnikenkop – Blauw, brokkelig, romig, rood of pittig: voor kaas heb ik een hopeloze zwak. De kaasboer is dan...
Saffraan was ooit duurder dan goud en nog steeds is het de prijzigste specerij ter wereld. De beste saffraan komt...
Gebruik eieren om groenten mee te vullen. Lekker, leuk om te zien en ook nog eens heel gezond. Een goede...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
De namen scampi’s en gamba’s worden vaak door elkaar gegooid. Ook ik goochelde daar nogal eens mee en was bovendien...
Een mals karbonaadje brengt bij veel mensen herinneringen naar boven. Bij mij ook, alleen zijn die niet zo best. Taai,...
Asperges zijn van nature groen. Officieel staat ze te boek als asparagus, wat staat voor ‘buigzame groene stengel’. Net als...
Smoothies zijn gezond. Zeker voor mensen die er niet aan toe komen om voldoende fruit te eten of er niet...
De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat en is behalve erg lekker en veelzijdig ook nog...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Koriander is een groenbladig kruid dat een lekkere, citroenachtige smaak kan geven aan je gerechten. Tenminste als je van koriander...
Rendang vlees is een licht pittig Indonesisch stoofvlees gerecht. Ik was op zoek naar een lekker gerecht waar ik tegelijk deze Le...
Een kaasplank is een goede afsluiting van een diner, maar doet het ook goed bij de borrel. Maar hoe stel...