aardbeiencocktails

Aardbeiencocktails

Aardbeien zijn ideale vruchten om te verwerken in cocktails. Ze zijn makkelijk te pureren en geven een heerlijke frisse smaak.

5 Recepten voor aardbeiencocktails met alcohol.

 

Aardbeien daiquiri

Ingredienten

voor 4 cocktailglazen

300 gr aardbeien

50 ml BOLS aardbeienlikeur

150 ml mineraalwater

2 tl witte rum

2 tl poedersuiker

1 limoen (uitgeperst)

evt. schijfje limoen en blaadje munt voor garnering

Pureer de aardbeien tot een gladde massa. Meng de puree met de aardbeienlikeur, mineraalwater, rum, suiker en het sap van de limoen. Plaats in de ijskast tot het goed afgekoeld is. Verdeel het over 4 cocktailglazen met een suikerrandje en garneer met een schijfje limoen en blaadje munt.

 

Aardbeien breezer

Ingrediënten

voor 1 longdrink glas

20 ml Vodka

20 ml BOLS aardbeienlikeur

20 ml suikersiroop (1 deel water, 2 delen suiker)

7 ml vers ananassap

7 ml vers sinaasappelsap

40 ml vers citroensap

Mix alle ingrediënten. Doe ijs in de glazen en schenk de breezer over het ijs.

 

Burning sun

Ingredienten

voor 1 longdrinkglas

30 ml aardbeien likeur

120 ml ananassap

aarbei voor garnering

Schenk de ingrediënten in een longdrinkglas over ijsblokjes.

 

Strawberry Haze

Ingredienten

voor 1 champagneglas of martiniglas

30 ml witte rum

30 ml BOLS aardbeien likeur

champagne of witte mousserende wijn

aardbeien

Schenk de rum en aardbeienlikeur in het glas. Vul het af met champagne of witte wijn. Garneer met aardbeien.

 

Island breeze

Ingredienten

voor 1 longdrinkglas

30 ml aardbeien likeur

20 ml slagroom

40 ml mangosap

40 ml ananassap

aarbei voor garnering

Meng alle ingrediënten en schenk het in een cocktailglas dat half gevuld is met geschaafd ijs. Garneren met een aardbei.