Aardbeien zijn ideale vruchten om te verwerken in cocktails. Ze zijn makkelijk te pureren en geven een heerlijke frisse smaak.
5 Recepten voor aardbeiencocktails met alcohol.
Aardbeien daiquiri
Ingredienten
voor 4 cocktailglazen
300 gr aardbeien
50 ml BOLS aardbeienlikeur
150 ml mineraalwater
2 tl witte rum
2 tl poedersuiker
1 limoen (uitgeperst)
evt. schijfje limoen en blaadje munt voor garnering
Pureer de aardbeien tot een gladde massa. Meng de puree met de aardbeienlikeur, mineraalwater, rum, suiker en het sap van de limoen. Plaats in de ijskast tot het goed afgekoeld is. Verdeel het over 4 cocktailglazen met een suikerrandje en garneer met een schijfje limoen en blaadje munt.
Aardbeien breezer
Ingrediënten
voor 1 longdrink glas
20 ml Vodka
20 ml BOLS aardbeienlikeur
20 ml suikersiroop (1 deel water, 2 delen suiker)
7 ml vers ananassap
7 ml vers sinaasappelsap
40 ml vers citroensap
Mix alle ingrediënten. Doe ijs in de glazen en schenk de breezer over het ijs.
Burning sun
Ingredienten
voor 1 longdrinkglas
30 ml aardbeien likeur
120 ml ananassap
aarbei voor garnering
Schenk de ingrediënten in een longdrinkglas over ijsblokjes.
Strawberry Haze
Ingredienten
voor 1 champagneglas of martiniglas
30 ml witte rum
30 ml BOLS aardbeien likeur
champagne of witte mousserende wijn
aardbeien
Schenk de rum en aardbeienlikeur in het glas. Vul het af met champagne of witte wijn. Garneer met aardbeien.
Island breeze
Ingredienten
voor 1 longdrinkglas
30 ml aardbeien likeur
20 ml slagroom
40 ml mangosap
40 ml ananassap
aarbei voor garnering
Meng alle ingrediënten en schenk het in een cocktailglas dat half gevuld is met geschaafd ijs. Garneren met een aardbei.