De bloemkool is een geliefde en veel gegeten groente. De meest voorkomende soort is wit, maar er zijn ook een groene,...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Bananen zijn lekker en gezond en zowel jong als oud vinden ze lekker. Je kunt ze zo uit de schil...
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Deze hartige taart is makkelijk te maken en wordt meestal door jong en oud lekker gevonden. Bovendien kun je er...
In Nederland is het in juli-augustus blauwe bessen seizoen . Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen....
Iedereen heeft wel eieren in huis. Eieren worden veel gebruikt en op allerlei manieren bereid. Rauw, gekookt, gebakken, gepocheerd. Maar...
Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen....
Gebruik eieren om groenten mee te vullen. Lekker, leuk om te zien en ook nog eens heel gezond. Een goede...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Wat is er lekkerder dan een zachtgekookt eitje bij je ontbijt? En wat is er makkelijker dan een ei koken?...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Mooie monnikenkop – Blauw, brokkelig, romig, rood of pittig: voor kaas heb ik een hopeloze zwak. De kaasboer is dan...
Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is:...
Twijfel je ook wel eens welke fruit- en groentesoorten je juist wel of niet in de koelkast moet bewaren? Hier...
Over de hele aardbol worden bonen verwerkt in maaltijden. En niet voor niets: bonen zijn voedzaam en gezond. Ze leveren...
Saffraan was ooit duurder dan goud en nog steeds is het de prijzigste specerij ter wereld. De beste saffraan komt...
Avocado’s zijn fascinerende vruchten met boterzacht vlees en een nootachtige smaak. Er zijn mensen die een afkeer hebben van hun...
Ricotta, die sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. Daar is iets geks mee aan de hand. Mensen kijken je glazig...
Prei is een heerlijke groente die je zowel in de zomer als de winter kan eten. Maar je wilt er...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Asperges zijn van nature groen. Officieel staat ze te boek als asparagus, wat staat voor ‘buigzame groene stengel’. Net als...
Saffraan was ooit duurder dan goud en is nog steeds één van de duurste specerijen ter wereld. Saffraandraadjes zijn de...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
In juni en juli is het echt aardbeientijd. Aardbeien zijn gezond en lekker, dus eet ze los of maak er...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...