Mooie monnikenkop – Blauw, brokkelig, romig, rood of pittig: voor kaas heb ik een hopeloze zwak. De kaasboer is dan...
Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is:...
Een gehaktbal tref je zelden aan op het menu van een restaurant. Daar is onze oer-Hollandse bal te gewoon voor....
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Vullen, grillen, in blokjes snijden en stoven of dunne plakjes frituren tot chips. Alles kun je met aubergines doen, op...
Avocado’s zijn fascinerende vruchten met boterzacht vlees en een nootachtige smaak. Er zijn mensen die een afkeer hebben van hun...
De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat en is behalve erg lekker en veelzijdig ook nog...
Broccoli is één van de allerfijnste en oudste koolsoorten. Door de hoge gezondheidswaarde is het al jaren een groentelieveling van...
Je kunt ze natuurlijk kopen in potjes, met kruiden, op olie of op water. Maar je kunt tomaten ook heel...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...
Saffraan was ooit duurder dan goud en is nog steeds één van de duurste specerijen ter wereld. Saffraandraadjes zijn de...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
De bloemkool is een geliefde en veel gegeten groente. De meest voorkomende soort is wit, maar er zijn ook een groene,...
Zelf rode kool maken is even werk, maar zeker de moeite waard. Rode kool is echt een herfst- en wintergerecht....
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere...
Rendang vlees is een licht pittig Indonesisch stoofvlees gerecht. Ik was op zoek naar een lekker gerecht waar ik tegelijk deze Le...
Over de hele aardbol worden bonen verwerkt in maaltijden. En niet voor niets: bonen zijn voedzaam en gezond. Ze leveren...
“Kies jij maar de groenten” zeg ik als A. verbaasd blikt op een wat vaag boodschappenlijstje. Meestal schrijf ik die...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
Asperges zijn van nature groen. Officieel staat ze te boek als asparagus, wat staat voor ‘buigzame groene stengel’. Net als...
Ze is er weer: de koningin onder de groenten. Het aspergeseizoen is traditioneel op de tweede donderdag van april begonnen....
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...
Avocado’s zijn gezond. Daar is iedereen het wel over eens. Ze zitten vol gezonde vetten, proteïnen en vezels. Alle reden...
Koriander is een groenbladig kruid dat een lekkere, citroenachtige smaak kan geven aan je gerechten. Tenminste als je van koriander...
Het aspergeseizoen loopt van half april tot eind juni. Dan zijn de asperges het lekkerst. Na juni wordt de plant...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Als het je lukt om ze een beetje mals klaar te maken tenminste. Karbonades zijn...