wraps met vulling

Wraps met vulling recepten

Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën.

Zelf maken of kopen

Wraps of tortilla’s kan je kant en klaar kopen of zelf maken van een meelsoort naar keuze. Oorspronkelijk werden ze van maismeel gemaakt.

Bewaren

Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je er een bakpapiertje tussen legt kun je ze in de diepvries 6 maanden bewaren.

Opwarmen

Voor het opwaren leg je ze een paar minuten in een oven op 200 graden of even in de magnetron

Vouwen

Bedek de wrap of tortilla met de vulling. Laat aan de rand een paar centimeters vrij. Vouw twee uiteinden dubbel en rol de wrap dan stevig op. Leg ze op een bord of schaal met de naad naar beneden.

Recepten

Kip-groenten wrap met honing-mosterd   Recipe Type: Lunch, Snack Cuisine: wraps Cook time: 25 mins Total time: 25 mins Serves: 6 Ingredients

  • 500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden
  • 200 g broccoli, gekookt en in stukjes
  • 200 g champignons, in plakjes en gebakken
  • 1 ui, gesnipperd en gefruit
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 el honing mosterd
  • 1 b. crème fraiche
  • dragon (vers of gedroogd)
  • ijsbergsla, gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 6 tortilla’s (groot)

Bereidingswijze

  1. Verwarm oven (200 graden) of grill voor.
  1. Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  1. Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min).

Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa 

Lunchgerecht,

  • 500 g rundvleesreepjes
  • 100 ml sojasaus
  • 6 tortilla’s (groot)
  • ijsbergsla in reepjes gesneden
  • aluminiumfolie

Voor de salsa

  • 1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)
  • 1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 knoflookteentjes
  • verse koriander (fijngehakt)
  • 2 uien (heel fijn gesneden)
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)
  • 2 el citroensap
  • 1 el sojasaus

Bereidingswijze

 Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Maak de salsa: Vermeng alle ingrediënten en zet afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen.

Zalm wraps 

Nodig:

  • 2 kleine blikken of 1 groot blik zalm
  • 250 g roomkaas (light)
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 el citroensap
  • 2 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 1/2 el uipoeder
  • 4 tortilla’s (groot)
  • Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd
  • 500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel

Bereiding

  1. Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder.
  2. Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.

Thaise kip-kokos wraps 

voor de saus

  • 1 bekertje zure room
  • 40 ml melk
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl sojasaus
  • 1 el sesamolie

voor de kip vulling

  • 500 g kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 el olie of margarine (om in te bakken)
  • stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden
  • 250 g wortel geraspt
  • 250 g chinese kool in reepjes
  • 1 ui
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan)
  • 6 el pindakaas
  • 100 ml water
  • 1 el sesamolie
  • 4 el geraspte kokos
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 g gekookte witte rijst
  • 6 tortilla’s

Bereiding

  1. Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast.
  1. Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ongeveer 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe.
  1. Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij.

meer wraps internationale recepten

[bol_product_links block_id=”bol_54021c72765ca_selected-products” products=”9200000025088271,1001004004439879″ name=”wr” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]