Categorie├źn
Kookboeken

Het Airfryer kookboek

Veel mensen hebben tegenwoordig een airfryer. Met een airfryer bak en frituur je met hete lucht. Dat is een stuk sneller, gezonder en makkelijker dan met een frituurpan. Alleen blijft het voor veel mensen vaak alleen bij het bakken van frites en misschien een frikandel of bitterbal. Maar dat is jammer. Je kan zoveel meer maken in een airfryer. Daarom is Het Airfryer kookboek van Williams-Sonoma handig. Je krijgt er 20 originele en nieuwe recepten bij.

Tips en accessoires

Het boek begint met de accessoires die er voor de airfryer verkrijgbaar zijn. Zoals een grillpan, een rooster of een bakaccessoire met anti-aanbaklaag. Je kan ook andere bakvormen gebruiken in de airfryer. Het probleem is alleen vaak dat ze niet passen. Verder krijg je handige tips voor het gebruik en schoonmaken.

Over het boek

Het airfryer kookboek is een handig kookboekje dat je inspireert om meer uit je airfryer te halen en om nieuwe en andere recepten te maken. In het boek vind je leuke recepten zoals b.v. wentelteefjes, courgette frietjes, gehaktballetjes, walnoot-bananenbrood en chocoladebrownies.

Walnoot-bananenbrood voor de airfryer, blz 21

voor 4 personen

Benodigdheden

  • bakspray
  • bakaccessoire of bakvorm
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl keukenzout
  • 1/4 tl zuiveringszout (baksoda)
  • 2 heel rijpe bananen, gepeld
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 biologisch ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gram walnoten, grofgehakt
  • evt. honing en boter om erbij te geven.

Bereiding

Verwarm de airfryer voor tot 165 C. Spray de bodem en de wand van de bakaccessoire met antiaanbaklaag in met bakspray.

Meng de tarwebloem, bakpoeder, zout en baksoda in een middelgrote kom. Prak de bananen met een vork in een grote kom. Voeg de suiker, de olie, het ei en het vanille-extract toe en klop alles goed door elkaar. Doe het bloemmengsel erbij en klop tot alles goed gemengd is. Spatel de walnoten erdoor.

Schep het beslag in het bakaccessoire en verdeel het gelijkmatig met een deegspatel. Zet het bakaccessoire voorzichtig in de mand en doe het spatbestendige deksel erop en plaats de mand in de airfryer. Bak het brood ca. 30 minuten. Prik erin met een tandenstoker als ie op een paar kruimels na schoon blijft is het brood gaar.

Haal het bakaccessoire uit de airfryer, zet het op een taartrooster en laat het brood 10 minuten afkoelen. Keer het brood boven een snijplank en draai het met de goede kant naar boven. Snijd het brood en serveer het warm of op kamertemperatuur. Geef er eventueel honing en boter bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.