meal prepping

Meal prepping, 1x koken voor de hele week

meal prep

Meal preppen, één keer boodschappen doen, één keer uitgebreid koken. De rest van de week heb je dan nog zo’n 10 minuten nodig voor je avondeten klaar is. Ideaal voor mensen die werken, studeren of gewoon tijd willen besparen.

In het boek Meal Prepping van Keda Black krijg je recepten voor 13 weken waarbij rekening wordt gehouden met de seizoenen.

Meer voordelen

Volgens het boek heeft meal preppen meer voordelen. Het geeft rust als je weet dat je maaltijd al klaarstaat in de koelkast. Het bespaart geld omdat je niet je toevlucht hoeft te nemen tot diepvries- of afhaalmaaltijden als je geen tijd hebt. Je gooit minder weg omdat je alles gebruikt wat je koopt.

boodschappen voor een week
boodschappen voor de hele week

Superhandig !

Als je zelf voor een hele week gerechten wilt uitzoeken, kan dat natuurlijk ook. Maar dit boek maakt het je wel heel makkelijk. Je vindt de boodschappen lijst, met foto’s van de producten erbij. Het stap-voor-stap kookplan om je gerechten voor de hele week te koken. Vervolgens zie je per dag wat je nog moet doen voor je de maaltijd op tafel kan zetten.

koken op zondag
koken op zondag

Over het boek en de recepten

Zowel het boek als de foto’s van de recepten zien er aantrekkelijk uit. De ingrediënten die gebruikt zijn, zijn niet te exotisch en zullen bij veel mensen in de smaak zitten. Tussen de recepten vind je gerechten als pasta, soepen, gebakken rijst met kip, salade nicoise, gevulde groenten, omelet, quiche, lasagne, chakchouka. tagliatelle met rundvleessaus. Bij iedere week vind je als bonus een gerecht voor een nagerecht of zoete snack.

Alles bij elkaar is het echt een heel leuk en handig boek.

meal prepping