logo kook rubriek
logo kook rubriek
  • home
    • Rubriek.nl
  • Koken met
    • Ei
    • Fruit
    • Groenten
    • Kruiden
    • Rijst en Granen
    • Vis
    • Vlees
    • Zuivel
    • Diversen
  • Drank
    • Warme dranken
    • Koffie
  • Hoe maak je…..
    • Smaakmakers
    • Kruidenmengsels
  • Kookhulp
    • Kookgerei
    • Kooktechnieken
    • Maten
    • Temperatuur
  • Recepten
    • Internationale gerechten
    • Kinderrecepten
    • Brood
    • Koek & gebak
    • Ontbijt
    • Hoofdgerecht
    • Nagerechten
      • IJs
    • Pizza & Pasta
    • Salades
    • Sauzen & smaakmakers
    • Soepen
  • Feest
    • BBQ
    • Feestelijke gerechten
    • Kerst
    • High tea
    • Oud & Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Valentijn
  • Media
    • Producten
      • Nieuwe producten
    • Culinaire films
    • Kookboeken
    Home
    Kookhulp
    Alle
    • Hoe maak je.....
    • Kooktechnieken
    Laatste
    • Laatste
    • Oudste
    • Willekeurig
    • A to Z

    Kookhulp

    BakkenHoe maak je.....

    10 Tips om de perfecte pannenkoeken te bakken

    Pannenkoeken zijn heerlijk en niet moeilijk om te maken. Het is niet veel moeilijker dan het koken van een ei. Toch...
    zelf jam maken
    Hoe maak je.....

    Zelf jam maken

    En ik altijd maar denken dat jam maken een heel gedoe is. Potten steriliseren, fruit schoonmaken, wassen snijden, koken en...
    brownie
    Hoe maak je.....Koek & gebak

    De lekkerste brownies

    De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
    bramen frambozen invriezen
    FruitKookhulp

    Vers fruit invriezen in 7 stappen

    Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
    rode kool met port
    GroentenHoe maak je.....

    Rode kool in port gekookt

    Zelf rode kool maken is even werk, maar zeker de moeite waard. Rode kool is echt een herfst- en wintergerecht....
    Hoe maak je.....

    Hoe maak je hummus

    Hummus is een lekker smeersel of dip op basis van kikkererwten. Het is eenvoudig om te maken. Je hoeft niets...
    Hoe maak je.....

    Hoe maak je tahin of sesampasta?

    Het is heel eenvoudig om zelf tahin of sesampasta te maken. Tahin of tahini (je spreekt de ‘h’ als ‘g’...
    koken in de tajine
    KooktechniekenOosterse keuken

    Koken in de tajine

    Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
    nutella flappen
    Hoe maak je.....

    Hoe maak je Nutella flappen

    Dit is echt supermakkelijk en snel om te maken en je hebt er weinig voor nodig. Lekkere snack voor bij...
    gyros kruiden
    Hoe maak je.....KruidenmengselsSmaakmakers

    Hoe maak je gyroskruiden

    Handig en lekker dit recept om zelf gyroskruiden te maken. Gyroskruiden zijn lekker om kip, varkensvlees en lamsvlees te kruiden. Maar...
    shoarmakruiden
    Hoe maak je.....Kruidenmengsels

    Hoe maak je shoarmakruiden?

    Shoarmakruiden kan je in een potje kopen, maar waarschijnlijk heb je alle kruiden wel in huis om het zelf te...
    vegetarische bouillon maken
    Hoe maak je.....Soepen

    Hoe maak je vegetarische bouillon?

    Behalve van vlees kan je bouillon ook alleen van groenten en kruiden maken. Bouillon voor groentesoep en andere soepen maak...
    chocolademelk van cacao
    Hoe maak je.....Warme dranken

    Hoe maak je chocolademelk van cacao?

    Lekker op een koude avond: zelfgemaakte chocolademelk. Chocolademelk kan je op verschillende manieren maken. Dit is de manier om het...
    Kooktechnieken

    Espressions sous vide en slow cooker

    De slowcooker 5,5L Duo Sous Vide Espressions EP4000 combineert twee functies in één apparaat: sous vide koken en een slow...
    Kooktechnieken

    Kip cordon bleu sous vide

    Een recept om kip cordon bleu sous vide te bereiden. Dit recept komt uit het boekje dat bij het Espressions...
    Kooktechnieken

    Karbonades sous vide

    Karbonades kunnen heel lekker zijn. Maar vaak niet als ik ze klaarmaak. Het lukt me niet om er een mals...
    Kooktechnieken

    Babi ketjap in de slow cooker

    Voor het maken van babi ketjap kan je allerlei soorten varkensvlees kiezen. Varkenshaas of frikandeau zijn wat malsere vleessoorten die...
    Kooktechnieken

    Zoete aardappelen sous vide

    In het sous vide apparaat kan je ook groenten klaarmaken en dat heeft een aantal voordelen. Zo worden de groenten...
    Kooktechnieken

    Rendang rundvlees in de slow cooker

    Rendang vlees is een gerecht dat lekker lang moet sudderen. Ideaal om in een slowcooker te maken. Het beste resultaat...
    oven temperaturen
    Kookhulp

    Temperatuur

    Oude of buitenlandse recepten met temperaturen in Fahrenheit of gasoven standen? Zet de temperatuur om in de oventemperatuur in graden...
    conversie buitenlandse maten
    Kookhulp

    Conversie buitenlandse maten en inhoud

    Lekker buitenlands recept? Vul de maten hieronder in om ze om te rekenen. Vul een half in als 0.5 Vul...
    hoe snijd je een paprika
    Kookhulp

    Een paprika snijd je zo

    Er zijn zo van die klusjes die je altijd op de zelfde manier uitvoert, zonder te denken of het ook...
    goede manieren aan tafel
    KookhulpNieuw

    Goede manieren, tafelmanieren en etiquette

    Wie weet hoe het hoort? Natuurlijk hoef je het bij informele etentjes allemaal niet zo nauw te nemen. Maar je...
    stoofvlees herfst
    KooktechniekenVlees

    Stoofvlees recepten voor de herfst

    Denk aan herfstgerechten, en stoofvlees hoort daar zeker bij. Hoewel de bereidingstijd lang is, kost het niet veel tijd om...
    knoflookmayonaise
    Hoe maak je.....Sauzen

    Hoe maak je aïoli en waar eet je het bij?

    Aïoli is een knoflook-olie saus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zee gebied,...
    amandelspijs
    Hoe maak je.....Sinterklaas

    Hoe maak je zelf amandelspijs

    Amandelspijs bestaat voornamelijk uit gemalen amandelen en suiker. Je kunt het onder andere gebruiken voor het vullen van een banketstaaf,...
    sudderen, stoven en smoren
    KooktechniekenVlees

    Sudderen, stoven en smoren

    Buiten is het koud en binnen staat een pan te pruttelen die je huis vult met heerlijke geuren. De geur...
    Geen content meer
    Ga terug naar de homepage

    Zoeken

    Populaire artikelen

    verschillende soorten vlees

    Waarom kiezen voor premium vlees van een online slager?

    proosten met rode wijn in glazen

    Zo maak je met rode wijn de lekkerste winterse gerechten

    Het is herfst! De 10 meest populaire stamppotten

    koffiebekr

    4 Redenen waarom je je eigen herbruikbare koffie-to-go beker wilt

    wraps

    Zelf wraps of tortilla’s bakken


    COOKIES


    Wil je de cookie-instellingen wijzigen?
    Klik dan
    • disclaimer
    • copyright
    • contact
    • adverteren
    • rubriek.nl
    • home
      • Rubriek.nl
    • Koken met
      • Ei
      • Fruit
      • Groenten
      • Kruiden
      • Rijst en Granen
      • Vis
      • Vlees
      • Zuivel
      • Diversen
    • Drank
      • Warme dranken
      • Koffie
    • Hoe maak je…..
      • Smaakmakers
      • Kruidenmengsels
    • Kookhulp
      • Kookgerei
      • Kooktechnieken
      • Maten
      • Temperatuur
    • Recepten
      • Internationale gerechten
      • Kinderrecepten
      • Brood
      • Koek & gebak
      • Ontbijt
      • Hoofdgerecht
      • Nagerechten
        • IJs
      • Pizza & Pasta
      • Salades
      • Sauzen & smaakmakers
      • Soepen
    • Feest
      • BBQ
      • Feestelijke gerechten
      • Kerst
      • High tea
      • Oud & Nieuw
      • Pasen
      • Sinterklaas
      • Valentijn
    • Media
      • Producten
        • Nieuwe producten
      • Culinaire films
      • Kookboeken
      Begin met typen om resultaten te bekijken of druk op ESC om te sluiten
      Matisse koffie herfst winter kip
      Bekijk alle resultaten