gyros kruiden

Hoe maak je gyroskruiden

Handig en lekker dit recept om zelf gyroskruiden te maken.

Gyroskruiden zijn lekker om kip, varkensvlees en lamsvlees te kruiden. Maar ook lekker om gehakt, gehaktballen of gyrosburgers mee op smaak te brengen.

Om vlees te kruiden meng je de gyroskruiden mix met wat olijfolie en citroensap en smeer je het vlees er mee in.

Dit heb je nodig

  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder (zoet of pikant naar smaak)
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper (als je gewone zwarte peper gebruikt, dan minder gebruiken)
  • 1 theelepels peterselie (gedroogd of vers)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • zout naar smaak

en een afsluitbaar potje om het te bewaren

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten door elkaar en vul het potje.

Variatie

  • Vervang de peterselie door verse koriander als je er van houdt.
  • Doe er 1 theelepel rundvlees bouillonpoeder bij voor een sterkere smaak.

Tip

  • Hou je van een fijnere kruidenmix. Maal dan alles fijn in de blender of keukenmachine.
  • Ben je een grootverbruiker? Gebruik dan eetlepel waar staat theelepel.