Gebruik eieren om groenten mee te vullen. Lekker, leuk om te zien en ook nog eens heel gezond. Een goede...
Deze hartige taart is makkelijk te maken en wordt meestal door jong en oud lekker gevonden. Bovendien kun je er...
Twijfel je ook wel eens welke fruit- en groentesoorten je juist wel of niet in de koelkast moet bewaren? Hier...
Hoe kook je een ei perfect naar jouw smaak? Het lijkt een beetje de vraag voor koken voor beginners les...
Wat is er lekkerder dan een zachtgekookt eitje bij je ontbijt? En wat is er makkelijker dan een ei koken?...
Coleslaw is een lekkere frisse salade. Coleslaw is heel lekker bij een barbecue, bij allerlei soorten vlees. Maar ook bij...
Karbonades kunnen heel lekker zijn. Als het je lukt om ze een beetje mals klaar te maken tenminste. Karbonades zijn...
Als Eva zich al aan appels vergreep had ze groot gelijk, want wie zet er niet graag zijn tanden in een...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Over de hele aardbol worden bonen verwerkt in maaltijden. En niet voor niets: bonen zijn voedzaam en gezond. Ze leveren...
Thuis je eigen jam maken, waarom zou je daar in hemelsnaam aan beginnen? Dat was iets dat mijn oma deed...
Een kaasplank is een goede afsluiting van een diner, maar doet het ook goed bij de borrel. Maar hoe stel...
Een mals karbonaadje brengt bij veel mensen herinneringen naar boven. Bij mij ook, alleen zijn die niet zo best. Taai,...
En papillote is een kooktechniek waarbij de te gebruiken ingrediënten worden bereid in pakketjes. Dit kunnen pakketjes zijn van vetvrij...
Sinds mijn verjaardag begin maart ben ik in het bezit van een heuse adoptiekip. Een blije kip die hele dagen...
Verse kruiden geven een gerecht extra geur, smaak en kleur. Je kunt kruiden vers van de plant, gedroogd of diepgevroren...
Koriander is een groenbladig kruid dat een lekkere, citroenachtige smaak kan geven aan je gerechten. Tenminste als je van koriander...
Ze is er weer: de koningin onder de groenten. Het aspergeseizoen is traditioneel op de tweede donderdag van april begonnen....
Je kunt ze natuurlijk kopen in potjes, met kruiden, op olie of op water. Maar je kunt tomaten ook heel...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Prei is een heerlijke groente die je zowel in de zomer als de winter kan eten. Maar je wilt er...
Saffraan was ooit duurder dan goud en is nog steeds één van de duurste specerijen ter wereld. Saffraandraadjes zijn de...
Ricotta, die sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. Daar is iets geks mee aan de hand. Mensen kijken je glazig...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Er zijn handperen en stoofperen. Handperen kun je zo uit de hand eten en zijn geschikt voor het gebruik in...
Rendang vlees is een licht pittig Indonesisch stoofvlees gerecht. Ik was op zoek naar een lekker gerecht waar ik tegelijk deze Le...
Zelf rode kool maken is even werk, maar zeker de moeite waard. Rode kool is echt een herfst- en wintergerecht....
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...