De mens, een handleiding door Ruby Wax

De meeste mensen kennen Ruby Wax nog wel als de vrij brutale comédienne. Tegenwoordig zie je haar minder en schrijft ze boeken.

Hoewel het boek ‘De Mens, een handleiding’ hier en daar zeker vrolijke noten heeft, is de boodschap eigenlijk verbazingwekkend serieus. In dit boek probeert Ruby antwoorden te geven op de vraag wie we zijn en hoe we functioneren als mens. Een handleiding voor het leven zeg maar…

Monnik en neurowetenschapper

Ze bespreekt in dit boek een aantal interessante en een paar alledaagse onderwerpen: evolutie, gedachten, emoties, het lichaam, compassie, relaties, seks, kinderen, verslaving en de toekomst. Die onderwerpen bespreekt ze met een boeddhistische monnik (Thubten) en een neurowetenschapper (Ash).

Na een korte inleiding over het onderwerp, volgt een gesprek tussen Ruby, Thubten en Ash. Op het eerste gezicht misschien een aparte combinatie. Ruby stelt de vragen en geeft commentaar, Thubten praat over de geest, de Ash over het brein.

Mindfulness

Eén van de laatste hoofdstukken is helemaal gewijd aan mindfulness en mindfulness oefeningen. Volgens Ruby is dat de enige manier waarop zij zelf rust kan vinden in een onrustige wereld. Als voordelen van mindfulness noemt ze:

– Minder slechte gewoonten
– Minder stress
– Langer leven
– Meer bezoekjes aan het heden
– Meer aandacht en een beter geheugen

Vervolgens krijg je mindfulness oefeningen van afwisselend Thubten en Ruby zelf. En ik moet zeggen, er zitten een paar leuke en handige oefeningen tussen.

Ruby Wax

Ruby Wax, is grappig en leidt uiterlijk een geslaagd leven. Maar Ruby kent ook de emoties als angst, paniek en depressies als geen ander. Dat verklaart waarschijnlijk haar interesse in geestelijke gezondheid en onderwerpen als mindfulness.

In dit boek heeft ze een interessante, leuke en vooral nuchtere manier gevonden om veel onderwerpen op een overzichtelijke en duidelijke manier te beschrijven. Serieuze informatie wordt afgewisseld met grappige anekdotes uit haar eigen leven. Doordat het zo makkelijk wegleest, heb je bijna niet in de gaten hoeveel nuttige informatie je krijgt.

De mens, een handleiding door Ruby Wax is een boek dat iedereen die geïnteresseerd is in mindfulness en overweegt het te gaan proberen, zou moeten lezen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a9d0b746d371_selected-products” products=”9200000085089908″ name=”rw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Nieuwsbrief