De Happy Pear, recepten voor geluk

De Happy Pear, David en Stephen Flynn hebben een nieuw boek vol recepten voor smakelijk, simpel en vegan food. Het boek bevat meer dan 100 vegan recepten, maar daarnaast ook veel inspiratie om gezonder en gelukkiger te worden. Door een gezondheidsreboot bijvoorbeeld en voor meer rust in je hoofd.

Wat is vegan ook weer?

Een vegan recept bevat geen vlees, vis en ook geen andere dierlijke producten zoals zuivel, eieren en honing. Dat betekent dat de recepten uitsluitend plantaardige producten bevatten: groenten, fruit, bonen, volkoren granen, noten en zaden. 

De Happy Pear probeert al 15 jaar het eten van meer groenten te bevorderen.

Gelukkig eten en gelukkig leven

Het boek bestaat uit twee delen. Deel I met recepten om gelukkig te eten, deel 2 met tips om gelukkig te leven. 

Na een korte inleiding over ingrediënten en keukengerei, beginnen de recepten. De indeling is als volgt:

  • Ontbijt en brunch
  • Vijf eenvoudig soepen
  • Supersnelle avondmaaltijden
  • Ik kan niet geloven dat het geen…..
  • Het wachten waard diners
  • Zoetigheid

In het gedeelte ‘Ik kan niet geloven dat het geen….’ worden vleesgerechten zoals döner kebab, pulled pork en worstenbroodjes op een vegan manier nagebootst.

In deel 2 – gelukkig leven wordt beschreven hoe je jezelf een gezondheidsreboot kan geven. Je krijgt daarvoor allerlei tips en maaltijd ideeën.

Over het boek

Happy Pear, recepten voor geluk is een mooi boek met aantrekkelijke recepten die ook voor niet-vegans geschikt zijn. Bijvoorbeeld om als inspiratie te gebruiken als je eens een dag geen vlees wilt eten.  Het tweede gedeelte van het boek met aanwijzingen voor de gezondheidsreboot is leuke extra informatie. Het staat vol informatie over voedingsmiddelen, menu’s en tips. Het hele boek is voorzien van mooie en smakelijke foto’s. In het eerste deel van de gerechten, in het tweede deel ook van de Happy Pear. 

In de recepten wordt wel af en toe tarwebloen gebruikt. Als zoetmiddel wordt ahornsiroop of agavesiroop gebruikt. 

Voorbeeld recept voor Flapjacks uit het gedeelte Zoetigheid

flapjack recept
Vegan flapjacks

Flapjacks

voor 16 flapjacks

50 gram gedroogde abrikozen
50 gram gedroogde mango
100 gram pompoenpitten
50 gram kokosrasp
70 gram chiazaad
100 gram walnoten
100 gram ontpitte dadels
50 gram gojibessen
1 theelepel vanille extract
70 gram cacaoboter/kokosolie
200 gram pure chocolade

1 Snijd de gedroogde abrikozen en mango in kleine stukjes die makkelijker in de keukenmachine zijn te vermalen. Doe ze in de keukenmachine en voeg de pompoenpitten, het kokos, het chiazaad, de walnoten, de dadels, de gojibessen en het vanille-extract toe. Druk op de pulseknop tot de noten en pitten/zaad goed fijn zijn maar nog wel wat textuur hebben. Doe het mengsel in een grote kom.

2 Smelt de cacaoboter in een kom boven zachtjes kokend water, zoals je chocolade smelt. Schenk de gesmolten cacaoboter over het notenmengsel en meng alles goed. 

3 Bekleed een bakvorm met bakpapier en strijk het mengsel gelijkmatig uit tot een dikte van ongeveer 3 cm. Strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel glad.

4 Smel nu de chocolade in een kom boven zachtjes kokend water en strijk hem uit over het notenmengsel.

5 Zet de bakvorm in de koelkast en laat het mengsel in 20 minuten opstijven. Snijd het dan in stukjes van 4×4 cm voor 16 flapjacks. Luchtdicht afgesloten bewaard zijn ze in de koelkast een week houdbaar.

Uit: De Happy Pear, recepten voor geluk (2018).