ketogeen dieet

De basisregels van een ketogeen dieet

Het principe van het keto dieet is om vet te verbranden door vet te consumeren. Deze verklaring kan je in verwarring brengen als je niet bekend bent met dit type dieet. Wat is eigenlijk een ketogeen dieet? De regel van dit dieet is om de inname van koolhydraten te beperken. Je moet echter je gezonde vet- en eiwitinname verhogen.

Veel onderzoeken tonen aan dat een ketogeen dieet niet alleen gewichtsverlies bevordert, maar ook gezondheidsvoordelen biedt voor mensen met Alzheimer en diabetes type 2. In plaats van koolhydraten te verbranden, wordt je lichaam aangemoedigd om meer vet te verbranden. Dit dieet brengt je lichaam in ketose. Ketose is het proces waarbij de vetzuren worden afgebroken tot energie. Ben je benieuwd naar dit dieet, dan dien je je aan onderstaande hoofdregels te houden.

Meer aandacht besteden aan de inname van koolhydraten

Is jouw doel om snel buikvet verbranden? Een ketogeen dieet kan een goede keuze zijn. De hoofdregel van dit dieet is om je inname van koolhydraten te beperken. Je moet dus identificeren welke soorten voedsel koolhydraten bevatten. Je moet bijvoorbeeld granen zoals rijst, tarwe, gerst, sorghum en haver vermijden. Eet dan geen bonen zoals erwten, kidneybonen, pintobonen en zwarte bonen. Voeg geen zetmeelrijke groenten zoals maïs, yams en aardappelen toe aan je maaltijdplan. Ten slotte moet ook suikerhoudend eten en drinken worden vermeden. Het is bij iedereen bekend dat eten en drinken met te veel suiker niet goed is voor de gezondheid.

Meer gezonde vetten en eiwitten eten

Niet al het vet is slecht. Bepaalde vetten zijn goed voor je lichaam. Het helpt je om langer een vol gevoel te hebben. Dit komt omdat vet er langer over doet om te verteren. Je moet de consumptie van verzadigd vet in zuivel en vlees beperken. De aanbevolen hoeveelheid verzadigd vet is slechts 13 gram per dag. Daarnaast moet je meer onverzadigd vet eten, zoals olijfolie, kokosolie en avocado. Het eten van een handvol noten is ook aan te raden als je dit dieet volgt.

Voor eiwitinname kun je vlees, eieren, vis en kip consumeren. Als je je strikt aan deze regels houdt, kun je vet sneller verbranden. Als gevolg hiervan kun je afvallen en het doel van je lichaam bereiken. Dit is een goede zaak, want die voedselingrediënten zijn gemakkelijk te verwerken tot veel heerlijke voedingsmiddelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat die voedselingrediënten ook gemakkelijk te verkrijgen zijn.