meal preppen

Meal preppen helpt sporters om op ieder moment gezond te eten

Gezond eten is voor iedereen belangrijk. Maar voor sporters en in het bijzonder voor krachtsporters, is het een voorwaarde om goed te kunnen presteren. Krachtsporten zijn sporten waarbij spierkracht en vaak ook spieropbouw belangrijk zijn.

Gezond en betaalbaar eten kan best veel tijd en moeite kosten. Als je serieus met krachtsport bezig bent, maar ook als je wilt afvallen, is het eten van high protein meals belangrijk. Het plannen en samenstellen van zulke gezonde maaltijden, die naast voldoende proteïnen ook precies genoeg koolhydraten, vetten en calorieën bevatten, kan best ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er oplossingen die je hierbij kunnen helpen.

Meal preppen

Bij meal preppen bereid je je maaltijden voor meerdere dagen voor. Je bedenkt wat je wilt eten, je berekent het gehalte aan proteïnen, koolhydraten en vetten per maaltijd, je koopt de ingrediënten en je gaat aan de slag. Dat kost je op die dag even wat meer tijd maar het levert je later in de week veel voordeel en gemak op.

Meal preppen met behulp van Muscle Meat

Maar ook meal preppen is best arbeidsintensief en ingewikkeld. Het bedenken van recepten voor voedzame en toch smakelijke maaltijden met de juiste hoeveelheden ingrediënten vraagt toch de nodig aandacht. Daarnaast moet je ook nog alles in huis halen, snijden, koken en netjes in porties bewaren. Ook dat kan gelukkig een stuk makkelijker. Bij de online shop Muscle Meat kan je zowel gesneden, rauwe en kant-en klare maaltijdcomponenten bestellen. Is zelfs dat je nog teveel moeite dan kan je ook voor complete kant en klare maaltijden kiezen.

Maaltijden samenstellen

Meal preppen met kant en klare maaltijdcomponenten

Je kan bij Muscle Meat maaltijdcomponenten, waaronder kant en klaar vlees in bulk aanschaffen. Bij dit vlees staat precies het gewicht en de hoeveel proteïnen vermeld. Daarnaast kan je er ook gesneden groenten, groentemixen, verse kruiden en sauzen kopen. Je kan bovendien kiezen of je kant-en-klare of rauwe ingrediënten wilt. Zelfs rijst en pasta kan je bereid en klaar voor gebruik bestellen en in de diepvries bewaren. Met al die losse componenten kost het maar heel weinig moeite om een goede sportmaaltijd samen te stellen. Omdat je grote hoeveelheden koopt, is het natuurlijk ook voordeliger.

Tijd én timing is belangrijk

Als je je koelkast en/of diepvries hebt volstaan met van te voren bereide maaltijden in afgewogen porties, dan kan je je lichaam op ieder moment van de juiste voedingstoffen voorzien.

Volgens de wetenschap is timing, dus op welke momenten je eet, ook heel belangrijk voor sporters die spiermassa willen opbouwen of mensen die vet willen verbranden. Het is belangrijk om voldoende proteïnen, koolhydraten en aminozuren vóór en ná het sporten binnen te krijgen. Op die manier kunnen je spieren beter herstellen na het sporten en voorkom je afbraak van spieren.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *