beginnen met afvallen

Beginnen met afvallen

Als je wilt afvallen dan kun je eindeloos plannen maken en blijven uitstellen. Misschien is het tijd om de knoop door te hakken en gewoon te beginnen.

Het geschikte moment

Blijf je hangen in het maken van plannen om af te vallen? Zeg je vaker tegen jezelf: Morgen begin ik echt. Eerst nog even dat feestje of je verjaardag en dan begin ik. Het meest geschikte moment om te beginnen is nu, de rest is uitstelgedrag.

Het lukt toch niet

Misschien ben je vaker begonnen met minder eten, meer sporten en heb je dat niet lang volgehouden. Of misschien ben je met moeite wat afgevallen en zit het er binnen een paar maanden weer aan. Misschien geloof je er daardoor eigenlijk zelf niet meer in dat het je nog gaat lukken. Dan heb je het eigenlijk al opgegeven voor je begint. Je moet er 100% voor gaan. Stel je zelf realistische doelen en hou je er aan. broek past niet

Je wilt te snel resultaat

Heb je de neiging om als je dan begint met afvallen dat heel extreem aan te pakken? Te weinig eten en te veel sporten? Langzaam en consequent afvallen geeft een beter resultaat en je houdt het langer vol. Begin geleidelijk je levensstijl aan te passen. Verander niet alles te gelijk. Begin bijvoorbeeld met het schrappen van frisdrank of suiker, of vervang snoep door gezonde snacks. Als je blijvend resultaat wilt dan kun je je levensstijl het best permanent aanpassen. Maar het moet daarnaast wel een beetje leuk blijven natuurlijk.

Afvallen is afzien

ja, het is niet anders. Misschien denk je dat het ook op een makkelijke manier kan, maar dan hou je jezelf voor de gek. Als je het er niet voor over hebt, dan kan je er beter niet aan beginnen.

Je vindt je leven minder leuk

Je houdt je zelf voor dat je leven minder leuk is als je niet kan snoepen en kan snacken. Accepteer dat als je slanker wilt zijn en gezonder, je daar bepaalde dingen moet laten en bedenk welke voordelen slank zijn met zich meebrengt. Bovendien, je kunt nog steeds lekker eten, alleen anders en wat minder.

Diëten zijn niet de oplossing

Diëten waarbij je bepaalde dingen niet mag of bepaalde dingen juist wel moet eten zijn niet de oplossing. Je moet gewoon minder caloriën binnen krijgen dan je verbrandt. Gelukkig is het goed mogelijk om af te vallen zonder dieet.

Afvallen voor een bepaald doel

Als je wilt afvallen voor een bepaald feest of misschien wel omdat je gaat trouwen of omdat je een bepaald kledingsstuk wilt passen, dan zijn dat tijdelijke motivaties. Als de gelegenheid voorbij is, is je motivatie om af te vallen ook voorbij en ga je weer terug naar je oude gewoonten. Dat werkt ook nog eens het jojo-en in de hand. Probeer jezelf te motiveren voor de lange termijn, nog beter: voor de rest van je leven.

Je gelooft dat het ook makkelijk kan

Als je een nieuw dieetproduct, nieuwe pillen of apparaten ziet op de reclame die je beloven dan je kan afvallen zonder minder te eten of zonder te bewegen dan krijg je weer hoop dat dat voor jou gaat lukken. Ga er maar van uit dat geen van die manieren je ooit gaat helpen afvallen. Om af te vallen moet je actief moeite doen.

Mopperen en klagen

Je vindt het feit dat jij bezig bent met afvallen reden om constant te mopperen en te klagen. Dat helpt jezelf niet en je omgeving zal misschien hopen dat het snel weer opgeeft. Probeer je positief te blijven. Bedenk waar je het allemaal voor doet en zorg dat er genoeg tijd en ruimte over blijft voor leuke dingen en je mag ook best eens een keer smokkelen.

Geef je zelf een jaar de tijd.

Maak de goede keuzes

Het is vaak een kwestie van de goede keuzes maken. Als je trek hebt in iets lekkers, kies dan iets dat voedzaam is met niet te veel vet en caloriën of eet gewoon de helft van wat je normaal zou eten. Als je trek hebt in chocolade, neem dan een stukje pure chocola. Kies gestoomde vis of geroosterde kip in plaats van verse worst of speklapjes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *