Trainen met gewichten. Doen!

Trainen met gewichten is niet altijd favoriet bij vrouwen. Toch zijn er een paar goede redenen om het wel te doen.

Zo krijg je er b.v mooie, strakke armen door, maar er zijn er meer.

Met gewichten trainen laat je niet zo zeer om af te vallen. Het traint je spieren en zorgt er voor dat de spiermassa toeneemt. Je ziet er daardoor strakker uit. Zeker zo vlak voor de zomer als de armen weer zichtbaar worden kan het trainen van je spieren zorgen voor sterke, strakke armen of werken aan andere probleemgebieden.

Gewichten

Vrouwen geven vaak de voorkeur aan cardio training boven het trainen met gewichten. Cardio is natuurlijk ook goed, en je krijgt er een goede conditie van. Maar het trainen met gewichten heeft zeker ook zijn voordelen. Het is trouwens niet nodig om hele zware gewichten te gebruiken. Tussen de 2 en 12 kg is prima voor vrouwen.

Geen bodybuilder

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je er uit gaat zien als een bodybuilder. Daar is echt meer voor nodig dan een paar keer per week met gewichten trainen. Mannen moeten er al de nodige moeite voor doen om hun spieren op te blazen. Bij vrouwen gaat dat nog moeizamer doordat ze van nature veel lagere hoeveelheden van het hormoon testosteron hebben.

Gewichtstraining zonder gewichten

Je hebt trouwens niet eens persé gewichten nodig om aan gewichtstraining te doen. Met yoga gebruik je je eigen lichaam als gewicht, net als bij het maken van push-ups.

vrouw traint met gewichten

Redenen om met gewichten te trainen

1. Je krijgt er mooie, stevige armen van

Zeker als je wat ouder wordt, hebben bovenarmen de neiging om slap te worden en te gaan hangen. Door te oefenen met gewichten ga je dit zo lang mogelijk tegen. Je krijgt mooie, stevige, gespierde armen, zonder spierballen.

2. Het helpt je om op gewicht te blijven

Door het trainen met gewichten bouw je spieren op. Spieren hebben energie nodig, ook als je rust. Dat betekent dat je meer calorieën verbrandt als je meer spiermassa hebt.

3. Je krijgt er sterke botten door

Door regelmatig te trainen met gewichten neemt je botdichtheid toe. Vooral vrouwen kunnen last hebben van botontkalking als ze ouder worden. Dit helpt het voorkomen.

4. Goed voor je hart

Een paar keer per week trainen met gewichten kan je bloeddruk verlagen, je cholesterol verlagen en je bloedsuikerspiegels reguleren. Dit blijkt uit onderzoek.

5. Beschermt tegen blessures

Als je spieren sterker worden, worden ook de pezen, aanhechtingen en gewrichten sterker. Je bent dan beter beschermd tegen blessures.

6. Positieve gevoelens

Net als andere sporten, geeft het trainen van gewichten je meer zelfvertrouwen, voel je je beter en sterker en kan het zelfs helpen om depressieve gevoelens te verjagen. Als je bovendien resultaat ziet, en je lichaam wordt strakker, dan zullen die positieve gevoelens alleen maar toenemen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *