personal trainer

Wat zijn de voordelen van een personal trainer Amsterdam?

Vrijwel iedereen die wel eens een abonnement bij een sportschool heeft gehad kent het fenomeen. De eerste paar weken volg je trouw je sportschema en hang je minimaal twee keer per week fanatiek in de gewichten. Maar dan blijkt dat het toch nog niet zo makkelijk is om die fraaie biceps te kweken, of om van dat buikje af te komen. Een personal trainer Amsterdam kan je helpen om toch gedisciplineerd door te blijven sporten, en om je schema zo samen te stellen dat je dit jaar je doelstellingen wél haalt.

Het stellen en behalen van realistische doelen

Eén van de meest gehoorde redenen waarom mensen afhaken bij de sportschool is omdat de resultaten tegenvallen. Veel mensen nemen zich in januari voor om al bij het paasdiner met een wasbordje aan te schuiven. Een personal trainer in Amsterdam weet al na enkele sportsessies en onderzoeken hoe veel belasting je lichaam aan kan. Ook ziet hij of zij hoe snel zaken als spieropbouw en vetverbranding bij jou verlopen. Op basis hiervan stellen jullie samen een trainingsschema op met beloftes die misschien iets minder ambitieus zijn, maar die je wel waarheid ziet worden.

Training op maat

Ieder lichaam is anders en ieder mens heeft andere doelstellingen. Waar de één er van droomt deze zomer de blits te maken met een strakke sixpack, wil de ander zijn cholesterol en bloeddruk omlaag brengen met een beter uithoudingsvermogen. Je eigen personal trainer in Amsterdam kent je door en door, en combineert zijn of haar verstand van sport en gezondheid met jouw specifieke wensen. Hierbij houdt je trainer ook op de juiste manier rekening met zaken als blessures en leeftijd, waardoor je jezelf niet overbelast. Wanneer je training juist heel goed gaat zal je persoonlijke coach de oefeningen in je programma op een verantwoorde manier opschroeven. Zo daag je jezelf uit en kun je nóg betere resultaten krijgen.

Verbeter je discipline

Wanneer je na een lange dag werken thuiskomt is het vaak verleidelijk om lekker op de bank te ploffen en de sportschool maar te laten voor wat het is. Dat stemmetje in je hoofd dat je zegt om toch te gaan sporten wordt helaas vaak het zwijgen opgelegd door vermoeidheid en comfort. Een personal trainer met wie je samen een mooie doelstelling hebt gemaakt is echter een stuk moeilijker te negeren dan dat zeurderige stemmetje. Wacht er een personal trainer in Amsterdam op je, dan ben je sneller bereid om van die bank af te komen en je sporttas te pakken.

Combineer sporten met een gezonde leefstijl

Personal training gaat vaak verder dan alleen het afwerken van een trainingsschema in de sportschool. Zo geeft een personal trainer in Amsterdam je ook passend advies over wat je het beste kunt eten en drinken om zo snel mogelijk spieren als bloemkolen te kweken. Dit kunnen uiteraard de bekende proteïne shakes zijn, maar veel vaker doet een

uitgebalanceerd dieet met voldoende zuivel en vlees al wonderen. Daarnaast geeft een personal trainer in Amsterdam ook advies over andere manieren om je gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van stressvermindering.

Nieuwsbrief