Paardenmelk capsules voor de huid

Paardenmelk is hier misschien wat minder bekend maar daar lijkt langzaam verandering in te komen. Het gebruik van paardenmelk of paardenmelk capsules wordt in Europa steeds populairder. In andere delen van de wereld, zoals bijvoorbeeld Azië is dat al veel langer zo.

Wat is paardenmelk?

Paardenmelk of merriemelk is de melk van een zogende merrie nadat zij drachtig was. De tijd dat een merrie melk kan geven, is dus beperkt. Paardenmelk is daarom veel minder algemeen verkrijgbaar en duurder dan koeienmelk. Verse paardenmelk kan je drinken en is net als gewone melk slechts een paar dagen houdbaar. Door de geconcentreerde melk van het paard te verwerken tot capsules die wel langer houdbaar zijn, kunnen ze makkelijker gebruikt worden.

Waarom is de melk van het paard gezond?

De melk van het paard wordt al eeuwenlang gebruikt als beautyproduct en is een gezond alternatief is voor koeienmelk. Paardenmelk is de moedermelk van een merrie en staat bekend om zijn hoge voedingswaarden. De melk levert verschillende vitamines en mineralen. Zo is het rijk aan vitamine C, A, K, B1, B6, and B12, en ijzer. Het levert weinig vet (veel minder dan koeienmelk) en de hoeveelheden lactose en het eiwit caseïne, komen dichter in de buurt van die van menselijke moedermelk dan melk van de koe.

Paardenmelk voor de huid

Dat paardenmelk een gunstig effect heeft op de huid is al eeuwen bekend. Het wordt zowel inwendig als uitwendig gebruikt. Zo is merriemelk bijvoorbeeld rijk aan melkzuur. Melkzuur werkt als een soort lichte chemische peeling op de huid. Daarnaast staat de melk bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Paardenmelk capsules tegen psoriasis

Psoriasis is een aandoening van de huid waar naar schatting een half miljoen Nederlanders last van hebben. Psoriasis is aandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is en kenmerkt zich door roodheid, jeuk en schilferige plekken. Bij psoriasis worden huidcellen versneld aangemaakt. De teveel aangemaakte cellagen worden niet afgestoten wat leidt tot roodheid en ontstekingen.

Psoriasis wordt door paardenmelk gunstig beïnvloed. Het verlicht klachten zoals jeuk en maakt de huid gladder en verbetert de oppervlakte van de huid. Paardenmelk kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Inwendig zijn er paardenmelk capsules tegen psoriasis en uitwendig zijn er shampoos en crèmes.

Paardenmelk bij andere kwalen

Ook als je geen speciale (huid)aandoening hebt, kan het gebruik van paardenmelk capsules voordelen hebben voor je huid en je gezondheid. Paardenmelk herstelt de darmflora en een gezonde darmflora is onder andere belangrijk voor een een goede afweer. Andere kwalen die, volgens mensen die paardenmelk capsules gebruiken, verbeteren zijn bijvoorbeeld: eczeem, acné, hooikoorts, vermoeidheid, pijn in gewrichten, koude handen en voeten.

Paardenmelk is een natuurlijk product

Paardenmelk is een 100% natuurlijk product. De meeste mensen kunnen het veilig gebruiken. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Baat het niet, dan schaadt het niet.