Groenten

Mais

“Kies jij maar de groenten” zeg ik als A. verbaasd blikt op een wat vaag boodschappenlijstje. Meestal schrijf ik die minutieus en zelfs op looproute door de su...
bonen

In de bonen

Over de hele aardbol worden bonen verwerkt in maaltijden. En niet voor niets: bonen zijn voedzaam en gezond. Ze leveren niet alleen veel eiwitten, maar ook vee...

Spannende spruitjes

Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere smaak en ouderwets imago bepaald nie...
bloemkool recepten

Bloemkool recepten

De bloemkool is een geliefde en veel gegeten groente. De meest voorkomende soort is wit, maar er zijn ook een groene, oranje en paarse varianten. Bloemkool afk...
avocado recepten

Avocado recepten

Avocado’s zijn fascinerende vruchten met boterzacht vlees en een nootachtige smaak. Er zijn mensen die een afkeer hebben van hun vettige klei-achtigheid. Het v...
aubergine

Aubergine recepten

Vullen, grillen, in blokjes snijden en stoven of dunne plakjes frituren tot chips. Alles kun je met aubergines doen, op één ding na: je kunt hem niet rauw eten...
witte asperges recepten

Witte asperges

Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is: de asperge. De mysterieuze verleid...