Baklava is een zoete lekkernij die vooral veel geserveerd wordt op de Balkan en in het Midden-Oosten. Men denkt dat...
Rollen, vouwen, stapelen en vullen maar. De eerste wrap waar je waarschijnlijk aan denkt is de Mexicaanse tortilla. Maar in...
Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën....
Wraps of tortilla’s kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Je kunt dan zelf...
Amerikanen zijn er gek op: maple syrup ofwel ahornsiroop. Misschien wel het mooiste ingrediënt uit Canada. Ahornsap heeft een belangrijke...
‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Sauzen maken de maaltijd af en toveren eenvoudige gerechten om tot een godenmaal. De Fransen kunnen niet zonder hollandaise- en...
Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten in de (marmeren)...
De salade verschijnt steeds meer in de hoofdrol. Niet meer zo groen als vroeger, maar met mooie kleuren en bijzondere...
Salades zijn heerlijk voor de zomer. Hieronder een paar recepten voor salades die je als maaltijdsalade kunt gebruiken, en andere...
Of ze nu koel en romig, schroeiendheet of fris en fruitig zijn, salsa’s, relishes en dipsauzen zijn eenvoudig te maken,...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Azijn is een onmisbare smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Maar wat is het...
Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus...
Mayonaise is een populaire witgele en lichtzure saus die koud gegeten wordt, gemaakt van eierdooiers en olie, op smaak gebracht...
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
Door ijs van yoghurt te maken krijg je licht, fris ijs met minder calorieën dan b.v. roomijs. Je kunt alle...
Of het nou op een stokje zit, in een bekertje wordt geschept of in een hoorntje wordt gedraaid, ijs hapt...
In Nederland is het in juli-augustus blauwe bessen seizoen . Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen....
Op de zo’n beetje de heetste dag van het jaar kwam de Magimix ijsmachine binnen om uit te proberen. Perfecte...
Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Wil je een dagje makkelijk maar toch lekker eten? Maak dan deze pasta pesto kip salade een keer. Pasta pesto...
Een clafoutis is een licht gebak dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt, maar je kunt het ook een bosvruchten clafoutis...
Deze crumble is een super gemakkelijk recept waar nog geen mixer aan te pas komt. Het recept is afkomstig uit...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...
Eén dag in de week geen vlees of vis eten is goed voor het milieu, je portemonnee, je gezondheid en de...
No More Content