9. Taco’s met vis
De taco’s die we hier kennen zijn harde ronde mais- of tarwe tortilla’s die gefrituurd worden en daardoor knapperig zijn en in vorm blijven. Je vult ze met de bekende Mexicaanse ingrediënten. Iets anders is een vulling met vis:
(voor 4 personen)
- 2 avocado’s
- zure room of Griekse yoghurt
- 1 jalapeno peper
- 2 el rode ui, gehakt
- 2 el gehakt korianderblad
- 5 el limoensap
- 1 kleine Chinese kool
- 2 el olijfolie + voor bakken
- 500 g kabeljauw of andere witvis
- 2 tomaten
- zout en peper
- limoenpartjes en salsa om er bij te serveren
- 8-10 tacoschelpen
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er uit en prak het fijn. Voeg de fijngesneden jalapeno peper en rode ui, korianderblad, 3 el limoensap en wat zure room of yoghurt toe.
Snijd de Chinese kool en dunne reepjes doe het in een schaal met de rest van de limoensap en de olie.
Verwarm een grillpan of koekenpan en smeer de kabeljauwfilet in met olie, zout en peper. Leg de vis in de pan en bak tot hij stevig en licht gebruind is.
Snijd de tomaten in stukjes.
Vul de taco met wat van het avocado-mengsel, wat stukjes tomaat, wat stukken vis en wat Chinese kool.