mexicaanse gerechten

10 Mexicaanse gerechten

Tortilla’s bakken

2. Tortilla’s

De tortilla is een pannenkoek, oorspronkelijk gemaakt van maismeel, maar wordt ook wel van tarwemeel gebruikt.

Tortilla’s bakken

Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen maar wil je zelf tortilla’s maken dan kan dat van tarwebloem of van maismeel. Als je mais tortilla’s wilt maken dan kun je maismeel kopen bij een toko. Maismeel is niet hetzelfde als maizena.

  • 300 g tarwebloem of maismeel
  • 40 g boter
  • 250 ml koud water
  • 1 tl zout

Meng het zout, bloem of meel en de boter. Kneed het tot een korrelig geheel. Voeg water toe en kneed het tot en vast deeg. Verdeel het in 12 tot 14 porties en rol er balletjes van met je handen. Rol ze uit met de deegroller zo dun je maar kunt. Bak ze kort (ongeveer 30 seconden per kant) in een droge koekenpan of voeg evt. wat olie toe.

Vullen

Lees op de volgende pagina hoe je ze kan vullen.