mexicaanse gerechten

10 Mexicaanse gerechten

Salsa

4. Rode salsa of salsa Roja

Rode en groene salsa worden van gekookte of gebakken ingrediënten gemaakt. Dit in tegenstelling tot pico de gallo dat van rauwe producten wordt gemaakt.

  • 16 (roma) tomaten
  • 2-3 uien
  • 8 teentjes knoflook
  • 12-20 chilipepers of serrano pepers (voor een minder pittig resultaat haal je de pitjes en vooral witte binnenkant eruit.
  • 1 tl zout
  • 1 flinke bos verse koriander. (Houd je niet van koriander, neem dan peterselie)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Halveer de tomaten, pel de uien en snijd ze door midden, maak de pepers schoon en de teentjes knoflook. Leg de uien en tomaten met de gesneden kant naar bovenop een bakblik met bakpapier. Leg de knoflook en pepers er bij.
  • Rooster ze in de oven op 180 C tot de uien licht gekleurd en doorzichtig zijn geworden.
  • Laat het wat afkoelen. Doe alles in de blender of keukenmachine . Voeg zout en korianderblad naar smaak toe en blend tot de gewenste dikte.
  • Salsa geef je bij tortilla chips, taco’s en burrito’s.

Pagina's:Vorige pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende pagina