Asperges zijn van nature groen. Officieel staat ze te boek als asparagus, wat staat voor ‘buigzame groene stengel’. Net als...
Het kan geen kwaad om naar alternatieven voor vleeswaren te kijken. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen word je aangeraden om niet...
“Kies jij maar de groenten” zeg ik als A. verbaasd blikt op een wat vaag boodschappenlijstje. Meestal schrijf ik die...
Over de hele aardbol worden bonen verwerkt in maaltijden. En niet voor niets: bonen zijn voedzaam en gezond. Ze leveren...
Rendang vlees is een licht pittig Indonesisch stoofvlees gerecht. Ik was op zoek naar een lekker gerecht waar ik tegelijk deze Le...
Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Zelf rode kool maken is even werk, maar zeker de moeite waard. Rode kool is echt een herfst- en wintergerecht....
De bloemkool is een geliefde en veel gegeten groente. De meest voorkomende soort is wit, maar er zijn ook een groene,...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Saffraan was ooit duurder dan goud en is nog steeds één van de duurste specerijen ter wereld. Saffraandraadjes zijn de...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...
Je kunt ze natuurlijk kopen in potjes, met kruiden, op olie of op water. Maar je kunt tomaten ook heel...
Broccoli is één van de allerfijnste en oudste koolsoorten. Door de hoge gezondheidswaarde is het al jaren een groentelieveling van...
De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat en is behalve erg lekker en veelzijdig ook nog...
Avocado’s zijn fascinerende vruchten met boterzacht vlees en een nootachtige smaak. Er zijn mensen die een afkeer hebben van hun...
Vullen, grillen, in blokjes snijden en stoven of dunne plakjes frituren tot chips. Alles kun je met aubergines doen, op...
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Een gehaktbal tref je zelden aan op het menu van een restaurant. Daar is onze oer-Hollandse bal te gewoon voor....
Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de ‘lentelieveling’ van Nederland er weer is:...
Mooie monnikenkop – Blauw, brokkelig, romig, rood of pittig: voor kaas heb ik een hopeloze zwak. De kaasboer is dan...
Een kaasplank is een goede afsluiting van een diner, maar doet het ook goed bij de borrel. Maar hoe stel...
Ricotta, die sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. Daar is iets geks mee aan de hand. Mensen kijken je glazig...
Melk is er in veel soorten. Van mager tot vol, lang of kort houdbaar en van de koe, de geit...
Room is er in vele soorten en met verschillende vetgehalten. Room is een zuivelproduct en wordt gemaakt van het botervet...
Denk aan herfstgerechten, en stoofvlees hoort daar zeker bij. Hoewel de bereidingstijd lang is, kost het niet veel tijd om...
Verse kruiden geven een gerecht extra geur, smaak en kleur. Je kunt kruiden vers van de plant, gedroogd of diepgevroren...
Peper, wie gebruikt het niet. Er zijn verschillende kleuren: witte, zwarte, groene en zelfs rode. Welke kleur gebruik je wanneer?...
Saffraan was ooit duurder dan goud en nog steeds is het de prijzigste specerij ter wereld. De beste saffraan komt...