11. Avocado in je smoothie
Wat stukjes avocado in je smoothie maakt hem extra romig. Als je vaker wat stukjes avocado wil toevoegen, snijd dan een avocado in stukjes en vries ze in. of koop kant-en-klare ingevroren avocado stukjes. Avocado combineert prima met de meeste fruitsoorten: citrus, banaan, ananas, peer, appel, kiwi, enz.
Je kan de avocado zo groen maken als je zelf wilt. Maar ook met alleen fruit werkt het prima.
- 1 peer
- kiwi
- stukjes avocado
- blaadjes spinazie
- 1/2 banaan
- limoensap
evt. wat cashewnoten, paranoten, kaneel, kokos, lijnzaad, amandelen of amandelpasta
Blend alle ingrediënten.
12. Avocado brownies
- 2 rijpe avocado’s ontpit en ontschild
- 120 ml maple siroop
- 55 gram suiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel baksoda
- 65 gram volkorenbloem
- 60 gram cacao
- 90 gram pure chocolade druppels
- mespunt zout
brownie vorm van 20×20 cm
Verwarm de oven voor op 180 C en vet de bakvorm in.
Doe de avocado, maple siroop en suiker in de blender en blend tot een glad mengsel. Voeg de eieren en vanille toe. Blend nogmaals goed. Voeg bloem toe, baksoda, zout, cacaopoeder en mix alles goed door elkaar.
Voeg de chocolade druppels erbij en roer ze erdoor met een spatel.
Verspreid het mengsel gelijkmatig in de bakvorm. Bak 25-30 minuten. Voel dan met een houten prikker in het midden of hij er schoon uitkomt.
Haal de brownie eruit en snij hem in stukken.
13. Avocado glazuur of botercrème
Avocado glazuur
Een romige chocoladeglazuur maken? Met een avocado is het simpeler en gezonder dan ooit.
- 1 avocado, ontpit en ontschild
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels maple siroop
Wil je een romige botercrème maken voor tussen of op je chocoladecake? Bij deze avocadocrème is de boter vervangen door avocado. Deze is dan wel groen van kleur.
Avocadocrème
- 1 kleine avocado’s
- 1 theelepels citroensap
- 250 gram poedersuiker of een ander zoetmiddel naar smaak.
- 1/2 theelepel vanille extract
Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een glad mengsel.
14 Avocado hummus
Hummus is heel geschikt als gezond snack. Maak hem als variatie ook eens met avocado.
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 rijpe avocado, ontpit
- 1 bosje, ongeveer 25 gram koriander
- 50 gram tahini of sesampasta
- 50 ml olijfolie
- 50 ml citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel zout
Laat de kikkererwten uitlekken, bewaar 2 eetlepels van de vloeistof. Doe de kikkererwten in de blender. Voeg de stukjes avocado, koriander, tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder en zout. Blend tot een gladde massa. Serveer met toast, brood of stukjes rauwe groenten.